Yandex Metrica

22 yılda dev hizmet! Bakan Uraloğlu duyurdu: 250 milyar dolarlık yatırım!

22 yılda dev hizmet! Bakan Uraloğlu duyurdu: 250 milyar dolarlık yatırım!

Ankara-Kahramankazan Yolu’nda Veterinerlik, Bitik ve İmrendi Kavşaklarının açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, "Ülkemizin ulaşım ve haberleşme ağına 2002 yılından bu yana 250 milyar dolarlık yatırım yaptık. Bundan sonraki dönemde de 197 milyar dolarlık daha yatırım yapmayı planladık” ifadelerini kullandı.

Gündem

26.02.2024, 12:31

Açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ülkemizin son 22 yılda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesinin temel altyapısını ulaşım yatırımları oluşturmaktadır. Bakanlık olarak buradaki tek motivasyonumuz, milletimizin yaşam kalitesinin yükseldiğini görmektir." dedi.

MSB kaynaklarından ABD'ye 'hava savunma sistemi' tepkisi: Teröre verdiğiniz desteği çekin MSB kaynaklarından ABD'ye 'hava savunma sistemi' tepkisi: Teröre verdiğiniz desteği... Haberi Görüntüle

"HIZLI, KONFORLU VE ÇEVREYE DUYARLI"

Sözlerine devam eden Uraloğlu, "Güvenli, ekonomik, hızlı, konforlu ve çevreye duyarlı hizmetlerin sunulduğu bir ulaştırma altyapısını oluşturmak için var gücümüzle gece gündüz demeden çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ABD Kongresi'ndeki skandala Türkiye'den flaş tepki! 'Yazıklar olsun size' ABD Kongresi'ndeki skandala Türkiye'den flaş tepki! 'Yazıklar olsun size' Haberi Görüntüle

"250 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPTIK”

Açıklamalarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,Türkiye’nin ulaşım ve haberleşmede çağ atladığına değinerek, "Ülkemizin ulaşım ve haberleşme ağına 2002 yılından bu yana 250 milyar dolarlık yatırım yaptık. Bundan sonraki dönemde de 197 milyar dolarlık daha yatırım yapmayı planladık" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz'a tiyatro diyenleri affetmeyeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz'a tiyatro diyenleri affetmeyeceğiz Haberi Görüntüle

KARAYOLU TAŞIMACILIĞI GENİŞLEDİ

Uraloğlu, karayolu taşımacılığının gelişmiş ülkeler için ulaştırma faaliyetlerinde kritik bir noktada olduğunu belirterek, “Bu gerçeklerden hareketle 2002 yılından buyana 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğumuzu 29 bin 400 kilometreye çıkardık." şeklinde konuştu. Ayrıca Uraloğlu, "2002 yılında bölünmüş yol ile ulaştığımız il sasıyı bölünmüş yollar ile birbirine yediyken bugün 77’ye çıkardık” ifadesini kullandı.

Bursa'da bugün 15 Temmuz otobüsler bedava mı? 15 Temmuz'da BURULAŞ otobüsler, metro ücretsiz mi? Bursa'da bugün 15 Temmuz otobüsler bedava mı? 15 Temmuz'da BURULAŞ... Haberi Görüntüle

“GEÇİT VERMEYEN DAĞLARI TÜNELLERLE AŞTIK”

Sözlerine devam eden Uraloğlu, Otoyol uzunluğunu bin 700 kilometreden 3 bin 726 kilometreye çıkardıklarını dile getirerek, " “Geçit vermeyen dağları tünellerle, vadileri köprülerle aştık. 50 kilometre uzunluğundaki tünel yolculuğumuzu 753 kilometreye ve yine viyadüklerde 311 kilometre olan uzunluğumuzu 777 kilometreye çıkardık” kaydetti." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading