Yandex Metrica

2024 Oy kullanmazsak ne olur? 31 Mart yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Oy kullanmak zorunlu mu?

2024 Oy kullanmazsak ne olur? 31 Mart yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Oy kullanmak zorunlu mu?

31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye genelinde yerel seçimlerde milyonlarca kişi il ve ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için sandık başına gidecek. Şehir dışında olan vatandaşlar, arama motorlarında ''Oy kullanmazsak ne olur?'', ''31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmak zorunlu mu?'', ''Oy kullanmamanın cezası ne kadar 2024?'', ''Seçimde oy kullanmama cezası var mı?'' sorularına yanıt arıyor. 2023 yılında oy kullanmamanın cezası 300 TL olarak belirlenmişti. Peki 2024 yerel seçimlerinde oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL? Oy kullanmak zorunlu mu? 31 Mart Pazar günü sandığa gitmezsek ne olur?  

Gündem

31.03.2024, 17:17

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kalmışken, şehir dışında olan vatandaşlar ve zorunlu olarak oy kullanamayacak olan vatandaşlar arama motorlarında, ''Oy kullanmazsak ne olur?'', ''31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmak zorunlu mu?'', ''Oy kullanmamanın cezası ne kadar 2024?'', ''Seçimde oy kullanmama cezası var mı?'' sorularına yanıt aramaya başladı. 2023 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde bir çok vatandaş, oy kullanmanın zorunlu olup olmadığını araştırmıştı. Peki 2024 yılında oy kullanmak zorunlu mu? Oy kullanmamanın cezası ne kadar oldu, kaç TL?

Bakan Özhaseki'den sıcaklık uyarısı: 'Bazı illerde sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkabilir' Bakan Özhaseki'den sıcaklık uyarısı: 'Bazı illerde sıcaklıklar 30 derecenin üzerine... Haberi Görüntüle

2024 YEREL SEÇİMLERİNDE OY KULLANMAK ZORUNLU MU?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oy kullanmanın zorunlu olduğu herkes tarafından bilinmekte. Peki yerel seçimlerde oy kullanmamak 2024 yılında cezası ne kadar?

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

2024 SANDIĞA GİTMEK ZORUNLU MU?

Vatandaşların seçme hakkını kullanması zorunlu kılınmıştır. Sandıpa gitmek vatandaşlık görevi olarak kabul edilmektedir. YSK tarafından oy kullanmanın gerçekleşmediği durumlarda cezai işlem uygulanmaktadır.

AYM Başkanvekili Basri Bağcı kimdir? AYM Başkanvekili Basri Bağcı kimdir? Haberi Görüntüle

31 MART PAZAR GÜNÜ OY KULLANMAMA CEZASI NE KADAR, KAÇ PARA?

31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye il ve ilçe belediye başkanlarını belirleyecek. Oy kullanamayacak, şehir dışında olan vatnadaşlar oy kullanmama cezasının 2024 yılında ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. 2023 yılında oy vermeme cezası 300 TL olarak belirlenmişti.

Sancaktepe Belediyesi toplam borcu ne kadar 2024? Sancaktepe Belediyesi hangi partinin? Sancaktepe Belediyesi toplam borcu ne kadar 2024? Sancaktepe Belediyesi hangi... Haberi Görüntüle

SEÇİMDE KİMLER OY KULLANAMAZ, HANGİ OYLAR GEÇERSİZ SAYILIR?

Kamu hizmetlerinden yasaklı vatandaşlar, silah altında bulunan er, onbaşı ve kıta çavuşları, askeri öğrenciler, taksirli suçlar dışında kasıtlı suçlardan cezaevinde bulunan vatandaşlar seçimlerde oy kullanamaz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Putin Türkiye'ye geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Putin Türkiye'ye geliyor Haberi Görüntüle

OY KULLANMADIM, CEZA YEDİM Mİ, NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

Seçimlerin ardından oy kullanmayan seçmenlere ceza tebligatı gönderilir. Bu tebligatta oy kullanmama cezası ödeme bilgileri yer almaktadır. Ceza ödemeleri Maliye Bakanlığı'na, PTT gibi belirlenen kurumlar aracılığıyla yapılacaktır.

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading