Yandex Metrica

2024 Öğretmen mülakat soruları hangi konulardan? Sözlü sınavda hangi konudan ne kadar soru sorulacak?

2024 Öğretmen mülakat soruları hangi konulardan? Sözlü sınavda hangi konudan ne kadar soru sorulacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bu sene 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı açıklandı. KPSS sınavlarının ardından öğremtenleri bir de sözlü sınav aşaması bekliyor. Binlerce öğretmen adayı sözlü sınavların nasıl olacağını ve sınavda hangi konulardan ve alanlardan soru geleceğini merak ediyordu. MEB tarafından yayımlanan sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav rehberi ile kafalardaki soru işaretleri giderildi. Peki 2024 20 bin öğretmen atama mülakat soruları hangi konulardan? Sözlü sınavda hangi konudan ne kadar soru sorulacak?

Gündem

24.05.2024, 08:20

Millî Eğitim Bakanlığı merakla beklenen öğretmen atama takvimini açıkladı. Buna göre MEB bünyesine 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacaktır. Atanmanın hayalini kuran öğretmen adayları KPSS sınavının ardından bir de mülakat sınavlarını geçmek zorunda. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımında sözlü sınav sürecinde adayların kafasında bir sürü soru işareti yer alıyor. Öğretmen mülakat soruları hangi konulardan? Sözlü sınavda hangi konudan ne kadar soru sorulacak? soruları pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye için felakettir" demişti! Bakanlık 3 ilde harekete... Haberi Görüntüle

2024 ÖĞRETMEN MÜLAKAT SORULARI HANGİ KONULARDAN?

MEB sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav rehberi yayımladı. Bu rehberde sözlü sınavın ne şekilde yapılacağı detaylıca anlatılıyor. Mülakat sınavında sorulacak soruların konuları da belirtildi. Sözlü sınava katılacak olan adayların https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_05/23153508_Sozlesmeli_Ogretmenlik_Sozlu_Sinav_Rehberi.pdf adresine giderek sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav rehberini incelemeniz öneriliyor. Rehberde sözlü sınavdaki sorulacak sorular hakkında da detaylar veriliyor.

Bridgerton 4. sezon ne zaman çıkacak? Bridgerton 3. sezon 5. bölüm ne zaman yayınlanacak? Bridgerton 4. sezon ne zaman çıkacak? Bridgerton 3. sezon 5.... Haberi Görüntüle

SÖZLÜ SINAV SORULARI NASIL BELİRLENECEK?

Sözlü sınav soruları elektronik kura ile belirlenecektir. Daha sonra komisyon, adaya yöneltilecek soruların yer aldığı soru cevap kâğıdının çıktısını alacaktır. Soru cevap kâğıdında 3 soru yer alacaktır. Detaylı bilgi için MEB'in yayımladığı sözlü sınav rehberini incelmeniz öneriliyor.

Sedef Güler kimdir? Korkunç cinayette sır perdesi aralanıyor! Sedef Güler kimdir? Korkunç cinayette sır perdesi aralanıyor! Haberi Görüntüle

ÖĞRETMEN ATAMA SÖZLÜ SINAV KOMİSYONU KAÇ KİŞİDEN OLUŞACAK?

Sözlü sınav komisyonu bir başkan, iki üye olmak üzere toplam üç kişiden oluşacaktır. Komisyon üyeleri sınav günü hangi komisyonda görevli olduklarını sınav binasına giriş yaptıktan sonra öğrenecektir. Komisyon üyelerinin kişisel bilgileri herhangi bir yerde kullanılmayacak, komisyonda görevli personele kullanıcı adı tanımlanacaktır.

Türkiye'de bir bölge 'Kürdistan' diye tanıltıldı! Yayın hayatına yeniden başlayan CNBC-e'den skandal PKK propagandası! Türkiye'de bir bölge 'Kürdistan' diye tanıltıldı! Yayın hayatına yeniden başlayan... Haberi Görüntüle

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMA MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözlü sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da adaylarca merak ediliyor. Sözlü sınav sonuçları adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak olup adaylar sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading