Yandex Metrica

2024 LGS BAŞVURU EKRANI - MEB e-Okul başvuru nasıl ve nereden yapılır? LGS başvuruları ne zaman bitecek? LGS başvuru kayıtları ücretsiz mi?

2024 LGS BAŞVURU EKRANI - MEB e-Okul başvuru nasıl ve nereden yapılır? LGS başvuruları ne zaman bitecek? LGS başvuru kayıtları ücretsiz mi?

2024 Liseye Geçiş Sistemi (LGS) başvuruları 18 Mart 2024 Pazartesi günü başlıyor. LGS sınavına girecek öğrenciler için veliler arama motorlarında, ''LGS başvuru kayıtları ücretsiz mi?'', ''LGS başvurusu nereden ve nasıl yapılır?'' sorularına yanıt bulmaya çalışıyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan www.meb.gov.tr üzerinden erişim sağlanıyor. Öğrenci ve veliler 2024 LGS başvuru ekranı ve başvuruların nereden yapılacağını araştırmaya başladı. Peki LGS başvurusu nasıl yapılır? MEB LGS başvuru ücreti ne kadar, kayıtlar ücretsiz mi? LGS başvuruları ne zaman bitecek?

Gündem

19.04.2024, 17:52

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başvuruları 18 Mart 2024 Pazartesi günü (bugün) başlıyor. Veliler ve öğrenciler, LGS başvurularının nereden ve nasıl yapılacağını arama motorları üzerinde araştırmaya başladı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak olan merkezi sınavın başvuruları, 2 Haziran'da e-Okul platformu üzerinden isteğe bağlı olarak gerçekleştirilebiliyor. Sınava katılmak isteyen öğrenciler LGS başvurularını nereden yapılacağını araştırıyor.

Peki LGS başvurusu nasıl yapılır? MEB LGS başvuru ücreti ne kadar, kayıtlar ücretsiz mi? LGS başvuruları ne zaman bitecek?

Bugün 23 Nisan! Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl önce açıldı Bugün 23 Nisan! Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl önce... Haberi Görüntüle

2024 LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 Haziran 2024 günü gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS)'nin merkezi sınav başvuruları 18-29 Mart tarihleri arasında e-Okul üzerinden yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz mi var, neden? Açıklama geldi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz mi var, neden?... Haberi Görüntüle

2024 LGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL? 

Öğrenciler (yurt dışında e-Okul Sistemi'ne kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler hariç) Merkezî Sınav başvurularını elektronik ortam (https://eokul.meb.gov.tr/) üzerinden yapacaktır. Başvuru için öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Merkezî Sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.

Yeni Yargıtay Başkanı Zeki Yiğit aslen nereli, kaç yaşında? Zeki Yiğit kimdir? Yeni Yargıtay Başkanı Zeki Yiğit aslen nereli, kaç yaşında? Zeki... Haberi Görüntüle

2024 LGS SINAV YERİ NEREDEN VE NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınav giriş yerini, salonunu, sıra numarasını ve varsa sınav tedbir hizmeti bilgilerini 24 Mayıs 2024 tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading