Yandex Metrica

Sitede Ara

2 ay sonra resmen başlıyor! Kirada yeni dönem nasıl olacak?

2 ay sonra resmen başlıyor! Kirada yeni dönem nasıl olacak?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında gündemde olan konu, kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırıdır. Bu sınıra ilişkin detaylar belirsizliğini korurken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir programda konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gündem

22.05.2024, 15:11

Önümüzdeki süreçte resmi olmamakla birlikte kirada yüzde 2 sınırı sisteminin devam etmeyeceğini dile getiren Mehmet Şimşek, "Yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep görmüyorum" açıklamasında bulundu.

Aman sıcaktan bayılmayın! Meteorolojiden 'çöl sıcaklıkları' geliyor uyarısı! Sıcaklıklar 45 dereceyi bulacak Aman sıcaktan bayılmayın! Meteorolojiden 'çöl sıcaklıkları' geliyor uyarısı! Sıcaklıklar 45... Haberi Görüntüle

KİRADA YENİ DÖNEM NASIL OLACAK?

Kira zam oranlarının belirlenmesi, TÜFE'nin 12 aylık ortalamasına göre yapılacak. Bu yeni düzenleme ile ev sahipleri, kira artış oranını kendi isteklerine göre belirleyemeyecekler. Ancak kiracılar ve ev sahipleri için bilinmesi gereken önemli bir detay daha var: Yüzde 25 sınırı, 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak. Yani, sözleşmesini 1 Temmuz'da yenileyenler, yasalara göre bir sonraki yıl boyunca yüzde 25 zamlı kira ödeyecekler. Ancak 2 Temmuz'da sözleşmesini yenileyenler için durum farklı olacak; onlar enflasyon ortalamasını baz alacaklar.

Sözleşme yenileme dönemi Ocak ayına denk geliyorsa, zam için Ocak 2025 tarihi beklenmeli. Hürriyet'in haberine göre, zam sınırı 2 Temmuz'da sona erecek, ancak bu tarihte tüm ev sahiplerinin zam yapmayacağı belirtiliyor. Çünkü kira artışı, genellikle "yılda bir kez" ve "sözleşme yenileme döneminde" gerçekleştirilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading