Yandex Metrica

15 il için sarı kod! Uyarılar art arda yapıldı: Çok kuvvetli geliyor

15 il için sarı kod! Uyarılar art arda yapıldı: Çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Uyarı yapılan 15 ilde gök gürültülü sağanağın etkili olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı. 

Gündem

23.05.2024, 11:22

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 haftalık hava tahmini raporu yayımladı. Yayımlanan rapora göre; yurdun büyük bir bölümü yağışlı. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışla birlikte azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

Başkentte bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak bekleniyor. Ankara Valiliğinden konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son verilere göre il genelinde bugün saat 13.00'ten ertesi gün saat 03.00'e kadar gök gürültülü sağanağın etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Yağışın kuvvetli olacağının aktarıldığı açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

O görüntüler gündeme damga vurmuştu! Hükümetten Suriyelilerin maaş aldığı iddiasıyla ilgili açıklama! O görüntüler gündeme damga vurmuştu! Hükümetten Suriyelilerin maaş aldığı iddiasıyla... Haberi Görüntüle

BATI AKDENİZ İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz'in batısında rüzgar, bugün öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek. Fırtına, bugün gece saatlerinde etkisini yitirecek.

Müge Anlı’da kan donduran itiraf: Babaannem ve halam birini öldürüp kıyma makinesinde çekti Müge Anlı’da kan donduran itiraf: Babaannem ve halam birini öldürüp... Haberi Görüntüle

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Ayrıca Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı için de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yurdun kuzeybatı kesimlerinde görülecek gök gürültülü yağışların, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Çorum'un batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İstanbul Kağıthane kurban kesim ve satış yerleri nereler 2024? İstanbul Kağıthane kurban kesim ve satış yerleri nereler 2024? Haberi Görüntüle

AFAD'DAN SEL UYARISI

Öte yandan AFAD'ın sosyal medya hesabından sel uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kısa süreli yoğun yağışlar ani sellere, uzun süreli yağışlar ise akarsuların taşmasına neden olabilir. Sellerin yıkıcı etkilerinden korunabilmek için; bölgenizin sel riskini öğrenin, sel durumunda sakin kalın, sel yatağı ve çukur bölgeleri terk edin, sel sularının içine girmeyin, elektrik kaynaklarından uzak durun. Alacağımız önlemlerle sel kaynaklı can ve mal kayıplarının önüne geçebiliriz. Afet risklerine karşı, hep birlikte!"

Son dakika... Adalet Bakanı duyurdu: Eylem Tok ve Cihantimur Tok yakalandı Son dakika... Adalet Bakanı duyurdu: Eylem Tok ve Cihantimur Tok... Haberi Görüntüle

15 İL TEYAKKUZDA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Sarı kodlu uyarılan iller şu şekilde sıralandı;

Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Bolu, Eskişehir, Ankara, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Çankırı, Çorum ve Kırıkkale.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading