Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye'de ilk Avrupa'da az sayıda!

Türkiye'de ilk Avrupa'da az sayıda!

2017 yılında Ankara'da açılan Etimesgut YHT Bakım Atölyesi, çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'nin ilk Avrupa'da bir elin parmaklarını geçmeyen atölye 4 güzergahta YHT'ye hizmet veriyor.

Genel

23.01.2024, 18:13

Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın sayılı tesislerinden olan ve 2017'de hizmete açılan Etimesgut YHT Ana Bakım Atölyesi'nde, tren setlerinin bakımları uluslararası standartlar dikkate alınarak özenle yapılıyor.

2009 yılında hizmete başlayan YHT'lerin bakımlarını son 4 yıldır Etimesgut YHT Bakım atölyesi gerçekleştiriyor. 

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Hasan Pezük, ülkenin YHT teknolojisi ve konforuyla tanışmasının 2009'da Ankara-Eskişehir YHT Hattı'nın işletmeye açılmasıyla başladığını, daha sonra bu hattı Ankara-Konya, Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul hatlarının takip ettiğini aktardı. 

4 güzergahta hizmet verildiğini söyleyen Pezük, dünyada 8. Avrupa'da 6. hızlı tren işletmecisi olduklarını bildirdi. 

12 bin 803 kilometrelik demiryolu ağının 1203 kilometresinde YHT işletmeciliği yapılırken 3500 kilometrelik hatta yakın zamanda hizmete sunulacak. 

Saatte 300 kilometre hıza ulaşan YHT'nin 31 hattı olduğundan bahseden Pezük, trenlerin son teknoloji ve konfor malzemeleriyle donatıldığını söyledi. 

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

BAKIMLAR SON TEKNOLOJİ VE İŞ GÜCÜYLE DONATILAN ÖZEL TESİSLERDE YAPILIYOR

Son teknolojiye sahip Etimesgut YHT Bakım Atölyesi 330 bin metrekare açık ve 55 bin metrekare kapalı alana sahip. Aynı anda 42 YHT setine bakım yapabilme özelliğine sahip tesiste YHT'lerin bakımları uluslararası standartlarda üreticilerin bildirdiği şekilde yapılıyor. 

Pezük, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da desteğiyle YHT taşımacılığını ülkenin her tarafına yayarak, halka hızlı, konforlu, güvenli ve ekonomik ulaşım sunmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

"TESİSİMİZ YHT BAKIMLARI İÇİN ÖZEL OLARAK DİZAYN EDİLDİ"

Etimesgut YHT Ana Bakım Atölye Müdürü Onur Şengün de YHT işletmeciliğini dünyanın en iyi setleriyle saatte 250 kilometre hızla yaptıklarını ifade etti.

Tesiste 36 kilometre uzunluğunda test yolunun bulunduğunu bildiren Şengün bu demiryolunda 40 kilometreye kadar yol testi yapabildiklerini aktardı. 

10 bin çalışana sahip tesis YHT için en profesyonel hizmeti sunuyor. 
    

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading