Yandex Metrica

Sitede Ara

Kurtarılan İranlı pilot: Suriye'de çocukları öldürmek istemedim

Kurtarılan İranlı pilot: Suriye'de çocukları öldürmek istemedim

İran'dan Türkiye'ye kaçan pilot Mehrdad Abdarbaşı: Suriye'de İran için pilotluk yapmam istendi. Ben bunu kabul etmedim.

Genel

23.01.2024, 18:08

İran'ın Türkiye'ye ajan göndererek kaçırmak istediği pilot Mehrdad Abdarbaşı'nın ifadesi ortaya çıktı.

İran ordusunda görevli bir pilotken Türkiye'ye kaçan ve bir süredir ailesiyle Van'da ikamet eden Abdarbaşı, "Suriye'de İran için pilotluk yapmam istendi. Ben bunu kabul etmedim. Türkiye'ye geldim. Kaçırılmamla muhaliflere mesaj verilecekti" dedi. 

Tahran yönetiminin sivilleri bombalamak için Suriye'ye göndermek istediği Abdarbaşı, İran istihbaratınca kaçırılmak istenmiş, buna Milli İstihbarat Teşkilatı engel olmuştu. 

Pilot Abdarbaşı'nın İran'a kaçırılması için 30 bin dolarlık bütçe oluşturduğunu ve Van'da şebeke oluşturmaya çalıştığını tespit eden MİT, eski asker Abdarbaşı'nın eşine de kaçırma olayına yardım etmesi için 10 bin dolar teklif iletildiğini ortaya çıkarmıştı. 

Şebekeyi oluşturduğunu düşünen Tahran, operasyon için düğmeye basıp Van'a 2 ajan gönderdiğinde Türk istihbarat yetkilileri, polis ekipleriyle birlikte harekete geçerek baskın düzenledi. 

24 Eylül günü saat 21 sıralarında Abdarbaşı'nın evine girmeye çalışan İran vatandaşı S.S. ile ona yardım eden M.E.A. adlı kişi gözaltına alındı. Genişletilen operasyonda 6 Türk vatandaşından oluşan diğer şebeke üyeleri de yakalandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading