Yandex Metrica

İETT Ayazağa'daki 49 dönümlük araziyi ihaleye çıkardı

İETT Ayazağa'daki 49 dönümlük araziyi ihaleye çıkardı

Park, arazi, arsa satışlarında hızını kesemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Ayazağa’da bulunan 49 dönüm büyüklüğündeki arazisini ihaleye çıkardı.

Genel

23.01.2024, 18:08

Yalnızca Türkiye'nin değil aynı zamanda dünyanın başlıca merkezlerinden biri olan İstanbul, ulaşım sorunlarının yuvası bir kent haline gelmişken, diğer taraftan da İBB'nin arsa, park ya da arazi satışlarıyla gelecekte kendisini neyin beklediğini bilmediği bir sürece itiliyor.

Vatandaşların ulaşım ve benzeri yerel sorunlarına çözüm bulamayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan İETT, Ayazağa'daki garajın yer aldığı 49 dönümlük araziyi ihaleye çıkardı. Buna göre, İETT "Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı" usulüyle inşaat yaptıracak ve tahmini bedelin 1.2 milyar TL olarak hesaplandığı belirtiliyor.

Söz konusu ihalenin  duyurusunda, İETT Garajı olarak kullanımına devam edilen araziye, 'Arsa satışı karşılığı gelir' (hasılat) paylaşımı usulüne göre inşaat yaptırılacağı öğrenildi. Kapalı Teklif Usulü Arttırma ile düzenlenecek ihaleye ilişkin teklif mektupları 27 Ekim 2021 tarihine kadar teslim edilebilecek.

Söz konusu ihale şartnamesinde yer aldığı belirtilen bazı şartlar şöyle sıralandı:

TAHMİNİ BEDEL 1.2 MİLYAR TL: Tahmin edilen bedel 1 milyar 200 milyon TL + KDV’dir. Geçici teminat bedeli ise tahmin edilen toplam bedelin yüzde 3'ü oranında yani 36 milyon lira olarak belirlendi.

EN AZ 1 MİLYAR CİRO: İsteklilerin, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam cirosunun en az 1 milyar TL olması gerekmektedir.

KREDİ TOPLAMI 1.5 MİLYAR TL: İstekliler, bankalardan alacakları, Banka Referans Mektupları ile bankalar nezdindeki kullanılmamış nakit kredi toplamlarının 1 milyar 500 milyon TL’den az olmadığını belgelemeleri gerekmektedir.

Kaynak: Finans Gündem

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading