Yandex Metrica

Afet bölgesi nedir? Afet ilan edilince ne olur? Hangi iller afet bölgesi olarak ilan edildi?

Afet bölgesi nedir? Afet ilan edilince ne olur? Hangi iller afet bölgesi olarak ilan edildi?

Kahramanmaraş da meydana gelen deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 ilde afet bölgesi ilan edilgini açıkladı. Peki, Afet bölgesi nedir? Afet ilan edilince ne olur?

Genel

23.01.2024, 20:25

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 deprem sonrasında Cumhurbaşkanı 10 il için afet bölgesi olduğunu açıkladı. Afet bölgesi ile ilgili araştırmalar arttı.

AFET BÖLGESİ NEDİR?

Deprem, yangın, sel, çığ, heyelan gibi doğal afetler sonucu çeşitli bölgelerde yaşam büyük ölçüde olumsuz etkileniyor. Bu doğal afetlerin etkilerini en aza indirmek ve bölgedekilere destek olmak için hasar alan yerler afet bölgesi ilan ediliyor. Bu kapsamda afet bölgesi içerisinde bulunanlar çeşitli desteklerden faydalanabiliyorlar.

HANGİ İLLER AFET BÖLGESİ OLARAK İLAN EDİLDİ?

Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa. 

AFED BÖLGESİ İLAN EDİLİNCE NE OLUR?

Bütün sağlık hizmetleri, o bölgedeki herkese ücretsiz verilir. Devlet hastanelerinin yanı sıra, askeri hastanelerde ve özel hastanelerde bulunan hastalara da ücretsiz bakılır.

Bölgedeki ordu birlikleri, kendilerinden istenecek yardımları yapmakla zorunlu tutulur.

Yapılardaki hasarı tespit etmek için, gerekirse bütün illerden teknik heyetler görevlendirilir. Bunun için ilgili bakanlıklar, hükümet tarafından bölgede görevlendirilir.

Bölgedeki yurttaşlar, devletin ilgili birimleri tarafından bilgilendirilir ve bilinçlendirilir.

Kamu personellerine düzenli bir şekilde yolluk, harcırah, avans ödenir.

Bölgedeki her bir ailenin ve her bir bireyin psikolojik ve sosyolojik tedavisi için sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar görevlendirilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading