Yandex Metrica

Gabar'dan petrol müjdesi: Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Enerjide tam bağımsızlığa koşuyoruz

Gabar'dan petrol müjdesi: Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Enerjide tam bağımsızlığa koşuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Enerjide tam bağımsızlık" mottosu meyvelerini vermeye devam ediyor. Son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da petrol üretiminde günlük 37 bin varilin üzerine çıkıldığını açıkladı. Bakan Bayraktar, ay sonuna kadar 3 yeni kuyu daha açılacağını ifade etti.

Ekonomi

01.05.2024, 09:19

Gabar'dan yeni petrol müjdesini veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Gabar'da günlük olarak 37 bin varili geçmiş durumdayız, bu ay sonuna kadar 3 yeni kuyu geliyor. Dolayısıyla hedefimiz bu ay sonuna kadar 40 bin varili geçmek." şeklinde konuştu.

5 yıl sonra bir ilk: Türkiye'nin risk primi 282 baz puanın altına indi 5 yıl sonra bir ilk: Türkiye'nin risk primi 282 baz... Haberi Görüntüle

GABAR'DA 9 YENİ KUYU AÇILACAK

Sözlerine devam eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Doğalgaz ticaret platformunu bu yıl devreye almayı hedefliyoruz. Fiziki gaz merkezi konusunda ise çalışmalarımız sürüyor." ifadelerini kullandı.

"Türkiye bölgesinde önemli bir enerji merkezidir. Sinop'ta kurulacak ikinci nükleer santrali inşa etmek için Rusya ve Güney Kore aday. İFM'de gaz ticaret platformu için çalışıyoruz." diyerek sözlerine devam eden Bayraktar, "Sakarya'daki gaz kısa sürede evlerimizde kullanılır hale geldi, bugünkü üretim 3,5 milyon metreküp. Karadeniz'de ilk üretim hedefi 10 milyon metreküp. Karadeniz'de bu yıl 3 yeni arama kuyusu açacağız. Gabar'da günlük 37 bin varili geçmiş durumdayız. Nisan'da 9 yeni kuyu açılacak, hedef 2024 sonunda günlük 100 bin varil." şeklinde konuştu.

Toplantı iki gün sürecek! Erdoğan taraflarla görüşecek: Çalışma Meclisi 5 yıl sonra bugün toplanıyor: İşte masaya yatırılacak konular... Toplantı iki gün sürecek! Erdoğan taraflarla görüşecek: Çalışma Meclisi 5... Haberi Görüntüle

"TÜRKMEN GAZI TÜRKİYE'YE GELECEK"

Açıklamalarında devam eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkmenistan ile doğalgaz alanında Türkmen doğalgazının Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden de Avrupa'ya gitmesi ile alakalı bir anlaşma imzaladık. Bu bizim yıllardır gündemimizde olan bir konu. Şartların çok olgunlaştığınızı görüyoruz. Bizim her zaman ilgimiz vardı. Onların da istekli olduğunu görmek bizi mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

"Türkmenistan'dan Türkiye'ye gazın gelmesiyle ilgili 3 alternatifimiz var." diyerek sözlerine devam eden Bayraktar, "Bunlardan bir tanesi Türkmen gazının swap yoluyla İran üzerinden gelmesi, bir diğeri Türkmen gazının İran ve Azerbaycan üzerinden yine swap yoluyla Türkiye'ye gelmesi, diğeri de esasen daha uzun soluklu daha sürdürülebilir ve daha büyük kapasiteli olan Türkmen gazının Hazar geçişli bir boru hattı ile Türkiye'ye gelmesi. Bunların hepsi masada." dedi.

Habere Tepki Ver

6

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading