Yandex Metrica

Sitede Ara

Eşi vefat eden kadınlar dikkat! 12.000 TL'lik ödeme Meclis'te onaylandı: Kadınlar tam 12 ay bakanlık tarafından desteklenecek!

Eşi vefat eden kadınlar dikkat! 12.000 TL'lik ödeme Meclis'te onaylandı: Kadınlar tam 12 ay bakanlık tarafından desteklenecek!

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye, kadınlara yönelik dev destek paketini Meclis'ten geçirdi. Söz konusu destek paketine göre, kadınlara yönelik nakdi destek ödemeleri 12 ay boyunca yatacak. Peki kadınlar kaç TL destek ödemesi alacak? Kadınlara yönelik destek parası için nasıl başvuru yapılır? Kadın destek ödemesi E-devlet üzerinden mi yapılacak?

Ekonomi

15.04.2024, 02:29

Kadınlara yönelik 12 ay boyunca devam edecek destek ödemesi TBMM'de onaylandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen destek ödemesi kapsamında kadınlar 12 ay boyunca devletten ödeme alacak. Peki kadın destek ödemesine nasıl başvuru yapılır? 

Sigaraya bir zam daha! O grubun ürünleri pahalandı: Kent, Tekel 2000, Pal Mall, Viceroy kaç lira? Sigaraya bir zam daha! O grubun ürünleri pahalandı: Kent, Tekel... Haberi Görüntüle

KADINLARA 12 BİN TL DEVLET DESTEĞİ

Aile Bakanlığı'nın kadınlara yönelik sağlayacağı aylık destek ödemeleri TBMM'de onaylanarak güncellendi. Meclis'te resmen onaylanan devlet desteğine yönelik detaylar da netlik kazandı. Kadınlara yönelik 12 bin TL tutarındaki devlet desteğine başvuru yapanlar paralarını hesaplarına hemen görecekler. Peki kadın destek ödemesinin şartları neler, kimler başvuru yapabilir? Kadınlara devlet desteği başvuruları nasıl yapılıyor?

Bankalardan yeni düzenleme! ATM'lerden para çekme işlemleri baştan aşağı değişti! İşte para çekme limiti ve yeni düzenleme detayları... Bankalardan yeni düzenleme! ATM'lerden para çekme işlemleri baştan aşağı değişti!... Haberi Görüntüle

KADIN DESTEK ÖDEMESİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Meclis'te onaylanan devlet desteğine ilişkin kadın vatandaşlar arama motoruna, "Kadınlara yönelik devlet desteğine nasıl başvuru yapabilirim? Kadın destek ödemesini kimler alabilir? Kadın destek ödemesi başvuru ekranı" gibi sorular yazmaya başladı. Kadın vatandaşlar aile.gov.tr üzerinden açıklanan devlet desteği ödemeleri belirli şartlara uyulması halinde yatırılıyor. “Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı” olarak sağlanacak sosyal yardım için başvuru yapanlara her ay ödemeler hesaplanıyor. 

Bir sabah milyoner olarak uyanabilirsiniz: Yatırımını ona yapanlar dikkat! Bir sabah milyoner olarak uyanabilirsiniz: Yatırımını ona yapanlar dikkat! Haberi Görüntüle

KADIN DESTEK ÖDEMESİ KAÇ TL, NE KADAR?

Aile Bakanlığı'ndan eşi vefat etmiş kadınlara yönelik çıkarılan devlet desteği kaç TL? Her ay hesaplanan ödemeler 2 ayda bir hak sahiplerine gerçekleştiriliyor. Başvuru yapan kadınlara ödemeler her ay 1.000 TL hesaplanarak 2 bin TL olarak 2 ayda bir hesaplara geçiyor. Devlet, kadınlara 1 yıl süreyle 12 bin TL nakit desteğini sağlıyor.

Baklava tadında ek ikramiye: Meclis emeklilere bayram hediyesi verecek: Akıllara durgunluk veren zam Baklava tadında ek ikramiye: Meclis emeklilere bayram hediyesi verecek: Akıllara... Haberi Görüntüle

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA VERİLEN YARDIMIN ŞARTLARI NELER?

Meclis tarafından onaylanan destek ödemesi kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlar için sağladığı devlet desteğinde bazı şartlar arıyor. Söz konusu şartlar arasında esmi nikahlı eşi kaybetmiş olmak bulunuyor. Resmi nikahlı eşini kaybeden kadınların sosyal ve ekonomik olarak belirli ihtiyaçlarını karşılayabilmesi adına 3294 sayılı Kanun çerçevesinde nakdi destek gerçekleştiriliyor. Eşi vefat eden kadınların tekrar evlenmesi halinde ya da dini nikahlı olarak yaşamasının tespiti durumunda ise ödemeler kesiliyor.

Cebinde 835 TL'si olan Milli Emlak'tan arsayı kapar: 29 ilde hazine arazilerinin satışı başladı Cebinde 835 TL'si olan Milli Emlak'tan arsayı kapar: 29 ilde... Haberi Görüntüle

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA VERİLEN YARDIMA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

12 bin TL destek ödemesi almak isteyen kadınlar kadın destek ödemesine nasıl başvuru yapacağını merak ediyor. Eşi vefat eden kadınların başvuruları ikametgah adresine bağlı olan SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) üzerinden yapılan müracaatlar değerlendirmeye alınıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading