Yandex Metrica

Zigana Tüneli'nde sona doğru! Mesafe 30 dakika kısalacak büyük tasarruf sağlayacak

Zigana Tüneli'nde sona doğru! Mesafe 30 dakika kısalacak büyük tasarruf sağlayacak

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun Zigana Tüneli'nde sona yaklaşıldı. Tünel, Gümüşhane ile Trabzon arasındaki ulaşımı, 30 dakika kısaltacak. Yurt içi kara yolu ulaşımıyla uluslararası ticaretin daha hızlı ve güvenilir yapılmasına katkı sağlayacak proje ile büyük tasarruf elde edilecek.

Ekonomi

02.03.2024, 01:49

Doğu Karadeniz'i Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu güzergahında inşa edilen Yeni Zigana Tüneli'nde çalışmalar tamamlandı.

Işığın göründüğü mega proje ile Gümüşhane'nin Torul ilçesi Köstere köyü mevkisiyle Trabzon'un Maçka ilçesi Başarköy köyü arasında, her biri 14,5 kilometre uzunluğunda çift tünel inşa edildi.

Bakan Yumaklı müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara aktarılıyor Bakan Yumaklı müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara aktarılıyor Haberi Görüntüle

ZİGANA DAĞI BÖYLE GEÇİLECEK

Yeni Zigana Tüneli ile Başarköy Vadisi'nden bin 15 metre kotundan girilip, bin 264 metre kotuna yüzde 3,30 eğimle tırmanılacak. Yüzde 0,85 eğimle de inilerek, Köstere Vadisi'nden bin 212 metre kotundan çıkacak tünel ile Zigana Dağı geçilecek.

AYM iptal etmişti! Milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor: Komisyondan geçti AYM iptal etmişti! Milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor: Komisyondan geçti Haberi Görüntüle

MESAFE 30 DAKİKAYA DÜŞECEK

Açılışı merakla beklenen tünel, Gümüşhane ile Trabzon arasındaki ulaşımı, 30 dakika kısaltacak. Doğu Karadeniz'i Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahtaki tünel tamamlandığında dünyanın 3'üncü, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak. 

Bakanlık müjdeyi duyurdu: SED ödemelerine dev zam geldi: Zamlı maaşlar hesaplara yatıyor Bakanlık müjdeyi duyurdu: SED ödemelerine dev zam geldi: Zamlı maaşlar... Haberi Görüntüle

BÜYÜK TASARRUF SAĞLAYACAK

Yurt içi kara yolu ulaşımıyla uluslararası ticaretin daha hızlı ve güvenilir yapılmasına katkı sağlayacak proje ile zamandan 40 milyon TL, akaryakıttan ise 99 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 139 milyon TL tasarruf edilecek.

Emeklilerin borçları sıfırlanıyor! Meclis'ten fıstık gibi müjde geldi: O tarihte tüm borçlar silinecek Emeklilerin borçları sıfırlanıyor! Meclis'ten fıstık gibi müjde geldi: O tarihte... Haberi Görüntüle

NİSAN AYINDA HİZMETE AÇILACAK

Nisanda hizmete açılması için hazırlıkların sürdürüldüğü tünel; özellikle kış aylarında dik ve virajlı rampalarda kar, sis ve buzlanmanın yanında ulaşımı kısaltarak, heyelanla kaya düşmeleriyle korku yaşayan sürücüleri de rahatlatacak.




Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading