Yandex Metrica

Yüzde 25 kira zam sınırlaması kalkıyor: Kiralar neye göre belirlenecek?

Yüzde 25 kira zam sınırlaması kalkıyor: Kiralar neye göre belirlenecek?

Konut kira artış oranında yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte ev sahipleri, boş konutlarını kiraya vermek için bekleme sürecine girdi. Kira sınırlamasının kalkmasıyla konut kiralarının tekrardan şekillenmesi bekleniyor.

Ekonomi

28.05.2024, 12:07

Türk Borçlar Kanunu’na 8 Haziran 2022 tarihinde eklenen 'geçici madde' kapsamında konut kiralarına yüzde 25 kira artış zam sınırı uygulanması zorunlu kılınmıştı. 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bu zorunluluk kalkıyor.

Yeni dönemde TÜFE oranlarına göre belirlenmesi beklenen konut kiralarında artık son 12 aylık enflasyonun ortalaması baz alınarak hesap yapıalcak. 12 aylık enflasyon ortalaması üzerinde zam yapılması yasaklanacak.

Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını hiç önemsemedi! Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını... Haberi Görüntüle

12 AYLIK TÜFE ORANI BAZ ALINACAK

Emlak Uzmanı Olcay Selvi, yüzde 25 kira zammı sınırlamasına tam olarak uyulmadığını, bu dönemde ev sahibi ve kiracıların anlaşmazlıklarının arttığını ve artacağını dile getirdi. Selvi, ''Kira artışları enflasyon oranlarına göre belirlendiğinde boş bekletilen konutlar da kiraya verilerek konut arzına katılacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Kira artışlarının 12 aylık TÜFE oranlarına göre belirleneceğini dile getiren Selvi, oranların üzerinde zam yapmanın yasak olduğuna vurgu yaparak, ''Kira kontratları kendini tekrar eden süresiz kontratlardır ama üzerinde 1 yıl yazar. Kendini tekrar eden sözleşme olduğundan 5 yıl sonrasında sözleşmede kira tekrar belirlenebilir, mal sahibinin hakkı vardır. 11’inci yıl itibarıyla da kiracı şartsız çıkarılabilir'' dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading