Yandex Metrica

Yerli savunma sanayinde büyük gelişme! MKE anonim şirkete dönüşüyor

Yerli savunma sanayinde büyük gelişme! MKE anonim şirkete dönüşüyor

Türkiye'nin en köklü sanayi tesislerinden Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu'nun anonim şirket olmasını düzenleyen yasa teklifi bugün Milli Savunma Komisyonu'nda görüşülüyor.

Ekonomi

02.05.2024, 20:50

Savunma sanayinde birçok yeniliğe imza atan Türkiye, önemli bir adım daha atmaya hazırlanıyor. TBMM Milli Komisyon Kurulu, bugün  Makine ve Kimya Endüstri Kurumu'un anonim şirket olmasına ilişkin yasa teklifini görüşmek üzere toplandı. Teklif yarın da TBMM Genel Kurul'a gelecek.

MKE ANONİM ŞİRKET OLUYOR

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu, MKE adıyla bir anonim şirkete dönüştürülecek. MKE A.Ş hazine destekli ilk özel şirket olacak ve birçok alanda önemli projeler üretecek.

SERMAYEYİ HAZİNE KARŞILAYACAK

'Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun Teklifi'ne göre MKE A.Ş, hazine tarafından karşılanacak olan 1,2 milyar lira sermaye ile kurulacak. Sermayeyi hazinenin karşılaması nedeniyle yönetim ve diğer hakların kullanımı Milli Savunma Bakanlığı'na bırakılacak.

YATIRIMLAR HIZLA HAYATA GEÇİRİLECEK

MKE A.Ş silah, mühimmat, yenilikçi teknolojiler geliştirme, mühendislik faaliyetleri, enerj, tasarım, geri dönüşüm, petro kimya ve kimyasal madde gibi birçok alanda çalışmalar yürütecek. Yurt içinde ve yurt dışında üretim yapabilecek olan kurum, özel endüstri bölgeleri ve eğitim kurumları açabilecek. 

Kurum İhale Yasası kapsamının dışına çıkabileceği için yapılacak proje ve yatırımlar daha hızlı hayata geçirilebilecek. 

MEVCUT İŞÇİLERİN HAKLARI KORUNACAK

Kurumda mevcut çalışan işçilerin hakları korunacak. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü Yasin Akdere, AA'ya yaptığı açıklamada hiçbir personelin hak kaybına uğramayacağını belirtti.

Akdere "Beyaz ve mavi yakalı tüm personele hiçbir ayrım yapılmadan süresiz sözleşme teklif edilecek. Sözleşmeyi kabul eden mavi yakalı personel ile çalışmaya devam edilecek. Sözleşme imzalamak stemeyen mavi yakalı personel her türlü özlük hakları korunarak Milli Savunma Bakanlığına bağlı kadro ve kuruluşlarda istihdam edilebilecek." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading