Yandex Metrica

Yatırımcılar tedirgin: 350 binden fazla yatırımcı, borsayı terk etti! Borsa her geçen gün kan kaybediyor!

Yatırımcılar tedirgin: 350 binden fazla yatırımcı, borsayı terk etti! Borsa her geçen gün kan kaybediyor!

Borsada yaşanan durgunluk sonrası borsa kan kaybetmeye devam ediyor. Son açıklanan rakamlarla birlikte 350 binden fazla yatırımcı, borsayı terk etmek zorunda kaldı. Borsadan çıkan genç ve küçük yatırımcı, mevduat faizlerine ve hisse fonlarına yönelerek yatırımlarını kurtarmaya çalışıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 21:49

Borsa özellikle son dönemde küçük yatırımcıların en çok tercih ettiği alan. Hatta yatırımcı sayısı rekor kırmıştı fakat o rüzgar yön değiştirmiş gibi gözüküyor. Borsa, ekim ayından bu zamana kadar 350 binden fazla yatırımcısıyla büyük bir kayıp yaşadı. 

Dolar yükseliş trendinde! Dolar haftanın ikinci gününe nasıl başladı? İşte 16Temmuz 2024 güncel döviz kurları... Dolar yükseliş trendinde! Dolar haftanın ikinci gününe nasıl başladı? İşte... Haberi Görüntüle

PEKİ BORSA NEDEN KAN KAYBEDİYOR? 

Borsa uzmanları İsrail ve Hamas arasındaki savaş nedeniyle borsanın baskılanmasını neden olarak gösterdi. Savaş nedeniyle borsanın baskılanması, yatırımcısının borsanın yükseleceğine dair inancını da düşürmeye başladı. Borsadaki yeni yatırımcılar çoğunlukla genç ve küçük yatırımcılardan oluşuyor. Bu yatırımcı kitlesi de piyasadaki anlık dalgalanmalardan etkileniyor. Borsadaki durgunluk nedeniyle borsadan çıkanlar mevduat faizlerine ve hisse fonlarını tercih etmeye başladı. 

Dolarda faiz etkisi: Tüm dengeler değişiyor! 9 lira birden... 18 Temmuz 2024 güncel döviz fiyatları Dolarda faiz etkisi: Tüm dengeler değişiyor! 9 lira birden... 18... Haberi Görüntüle

"YATIRIMCILAR TEDİRGİN"

Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Filiz ErYılmaz, "Son 4 aylık süredeki yükseliş de yerini çıkışa bırakmış oldu. Savaş fiyatlamasıyla birlikte 8 bin 562 en yüksek seviyesinden 7 bin 300'lere kadar borsanın düşüş yaşadığını gördük. Özellikle bu savaş fiyatlamasıyla yatırımcının ciddi tedirginlik yaşadığını gördük" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading