Yandex Metrica

Sitede Ara

Yapı Kredi Araplara satılacak mı? Koç Holding'ten yeni açıklama geldi

Yapı Kredi Araplara satılacak mı? Koç Holding'ten yeni açıklama geldi

Koç Holging Yapı Kredi hisselerini First Abu Dhabi Bank'a (FAB) satacak mı? sorusuna cevap verdi. Yapılan açıklamada apı Kredi'deki paylarının satışıyla ilgili görüşmelere ilişkin basında verilen detayların gerçeği yansıtmadığını ifade edildi.

Ekonomi

22.05.2024, 10:26

Öte yandan daha Yapı Kredi'deki payların satışı için görüşmeler yapıldığını belirten Koç Holding, yeni açıklamasından işlemin detaylarına ilişkin basına çıkan bilgilerin doğru olmadığını belirtti.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yapan Koç Holding, "Basın-yayın organlarında bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) sahip olduğumuz payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair çıkan haberlere ilişkin olarak 21.05.2024 tarihli açıklamamızda özetle; konuyla ilgili ön görüşmelerin devam etmekle birlikte Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmadığı kamuya açıklanmıştır." denildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan TCMB rezervleri değerlendirmesi: 4 yıl sonra ilk kez pozitif bölgede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan TCMB rezervleri değerlendirmesi: 4 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

YAPI KREDİ SATILACAK MI?

Açıklamanın devamında, "Bu açıklama sonrasında da medyada konuyla ilgili farklı haber ve yorumlar ile yatırımcı soruları devam etmiş olup, söz konusu haberlerde işlemin detaylarına ilişkin olarak verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili somut gelişme olması halinde ilgili düzenlemeler uyarınca yatırımcılarımız ile paylaşılacak olup, Şirketimiz tarafından yapılan açıklamalar dışındaki bilgilere itibar edilmemesini önemle hatırlatırız." ifadeleri kullanıldı.

Bu fiyata ev olur mu demeyin! 9 bin lira taksitle sıfır daire fırsatı: Son 3 gün Bu fiyata ev olur mu demeyin! 9 bin lira taksitle... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Reuters'da yer alan haber göre, Koç Holding'in önde gelen şirketlerinden olan Yapı Kredi Bankası'nda hisse satışı için First Abu Dhabi Bank (FAB) ile görüşmelerde ileri aşamaya geçildiği iddia edilmişti. 

Söz konusu haberin devamında First Abu Dhabi Bank (FAB) Türkiye'nin en büyük holdinglerinde Koç Grubu'nun sahibi olduğu Yapı Kredi Bankası'ndaki yüzde 61,2 hissesi için yaklaşık 8 milyar dolarlık satışı için görüşmelerin sürdüğünü belirtildi. Ayrıca Reuters isimlerini gizli tuttuğu kaynaklara dayandırdığı haberinde Türkiye'nin dördüncü büyük özel bankası için olası anlaşmanın nihai detaylarının birkaç ay süren müzakerelerin ardından belirlendiğini söyledi.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading