Yandex Metrica

Vedat Bilgin'den son dakika EYT kararı! Yaş şartını yerine getirmemiş olanlar...

Vedat Bilgin'den son dakika EYT kararı! Yaş şartını yerine getirmemiş olanlar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, vatandaşların aklındaki EYT sorularına yanıt verdi. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 18:37

Asgari ücret ve emekli maaşı başta olmak üzere Türkiye'nin beklediği birçok ücret kaleminde değişiklikler yapılması için mesai harcayan Vedat Bilgin, EYT konusundaki soruları da yanıtladı. 

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne... Haberi Görüntüle

'EMEKLİLİK MESELESİ 3 ŞARTA BAĞLANMIŞ'

Bakan Bilgin, konu ile ilgili şunları söyledi:

Emeklilik meselesi 3 şarta bağlanmış. 1 prim gün sayısını tamamlama, 2 yıl, 3'cüsü yaş... Üçüncü şık sorun. Yaş şartını yerine getirmemiş olanlarla ilgili sorun. Yaş da bu işin şartlarından biri. Bir anayasa kararı var. Prim ödeyecek insan sayısı ile emekli olacak insan sayısı arasında bir oran var.

Altın alan zengin olacak: Dünya devleri resmen duyurdu: Neredeyse iki katı olacak Altın alan zengin olacak: Dünya devleri resmen duyurdu: Neredeyse iki... Haberi Görüntüle

TÜM ÇALIŞMALARI ELE ALACAĞIZ'

Türkiye'de bu rakam 2'nin altına düştü. Düzenlemeler yapılırken bunlar dikkate alınmıştır. Emekliliğimizi planladığımız için bize haksızlık yapıldı diyorlar. Çalışma programı içinde var. Ama aşama aşama çözüyoruz. Öncelikli sorunlarımız emeklilerimizin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel... Tüm bunları düzenleyecek düzenleme yapmak. İşçi sendikalarımızla yapacağımız sözleşme hakları ve enflasyon farkları çalışmalarımız var. Tüm çalışmaları ele alacağız. Önceliklerimizi sıraladım.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading