Yandex Metrica

Uzmanından dolar için kritik uyarı! Yatırımcılar merak ediyordu! 'Geriye tek bu yol kalıyor' diyerek duyurdu'

Uzmanından dolar için kritik uyarı! Yatırımcılar merak ediyordu! 'Geriye tek bu yol kalıyor' diyerek duyurdu'

Dolar kurundaki artışın ardından döviz yatırımcıları dolarda artışın sürüp sürmeyeceğini merak ederken ekonomi yazarı olan Şeref Oğuz'dan kritik bir açıklama geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 21:00

Dolar yükselmeye devam edecek mi sorusunun yanıtı merak edilirken ekonomi yazarı olan Şeref Oğuz, yaptığı açıklamasında doların hızını durdurmak için geriye kalan tek yolu duyurdu. Döviz yatırımcıları dolardaki artaşın devam edip etmeyeceğini merak ederken beklenen açıklama Oğuz'dan geldi. 

Döviz yatırımcıları özellikle uzman isimlerine görüşlerini araştırırken ekonomi uzmanı Oğuz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada KKM durumunun etkinsi kaybettiği ve Merkez Bankası’nın da mecali kalmadığını belirtti. Yapılması gereken tek şeyi açıkladı. İşte Oğuz'un dolar yükselmeye devam edecek mi sorusuna cevabı?

Şeref Oğuz, “Kuru tutmak için artık kur korumalı mevduatın kabiliyeti bitti. İkincisi Merkez Bankası'nın kuru tutacak mecali kalmadı. Çünkü cephanesi yok. Geriye bir tek faizi kalıyor" dedi.

Emeklilerin gözü Temmuz ayında! Ek iyileştirme ile SSK ve Bağ-Kur emeklisinin en düşük emekli maaşına enflasyon farkı! Emeklilerin gözü Temmuz ayında! Ek iyileştirme ile SSK ve Bağ-Kur... Haberi Görüntüle

"GERİYE TEK BU YOL KALIYOR"

Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalında konuyu değerlendirerek şu açıklamalarda bulundu:

 "Derenin önüne set çekersen arkasında biriktirdiği su miktarı çoğalır. Hangi savaktan bırakırsan çağlar. Kuru tutmak için artık kur korumalı mevduatın kabiliyeti bitti.

Gelinen noktada bu hızı kesecek enstrüman var. Ayın 22'sinde Para Politikası Kurulu. İki şeyi bekliyoruz, Merkez Bankası'nın yeni başkanını, ikincisi heterodoksun resmen bittiğinin töreni faiz artışıyla yaşanacak.

İkincisi Merkez Bankası'nın kuru tutacak mecali kalmadı. Çünkü cephanesi yok. Geriye bir tek faiz kalıyor. Faiz iki türlü çalışacak. Merkez Bankası'nın başına gerçekten bağımsızlığı temsil eden, bir insan beklentisi zaten tek başına o bile piyasaları yönlendirmeye yeter. O zaman şu olur 22'sine kadar hızlı artış devam eder. Ama ondan sonra Merkez Bankası faizi artırdığı zaman halen görevden alınmamışsa yeni gelecek olan ya da getirilmemişse bile Merkez Başkanı'nın şimdiki başkanı. O zaman hızını kesecek. Normal piyasanın beklentileri doğrultusunda akışına devam edecektir”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading