Yandex Metrica

Uzman ekonomist 'altında o seviyeye dikkat' diyerek uyardı! Adım adım 1000 TL olacak

Uzman ekonomist 'altında o seviyeye dikkat' diyerek uyardı! Adım adım 1000 TL olacak

İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, altın alacaklar için 890 TL seviyelerinin takip edilmesi gerektiğini söyleyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomi

27.01.2024, 08:32

İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, altın alacaklara dair çok önemli uyarılarda bulundu.

Ons altının 1875 dolar seviyelerine kadar geri çekilebileceğini aktaran Özer, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Fed Başkanı Powell’ın agresif enflasyon duruşunun ardından ABD 10 yıllık tahvil faizleri en son Mayıs 2019 yılında gördüğü seviyelere yükseldi. ABD 10 yıllık hazine tahvil faizi yüzde 2.32 seviyesiyle ons altını baskılarken, Rusya ile Ukrayna arasındaki yoğunlaşan çatışma ons altını destekliyor. Ons altın, yüksek ABD getirileri ile riskten kaçma arasında sıkışmış görünüyor" diyen Özer, şunları kaydetti:

"Halen daha Rusya-Ukrayna arasındaki risklerin masada olması ons altını canlı tutuyor. Buna karşın şu an teknik olarak önemli bir seviye olan 1940 dolar üzerinde yükselmekte zorlanıyor. Teknik açıdan yükselen trend eğilimini koruyan ons altının yükseliş potansiyelini sürmesi adına 1940 dolar üzerine yerleşmesi şart. 1915 desteğinin altında oluşabilecek geri çekilmelerde 1875 dolar destek seviyesine doğru gevşeme eğilimi olabilir. Buna karşın geri çekilmelerde yukarı yönlü tepkilerin oluşması için gerekli temel koşullar halen daha bulunuyor. Gram altın yatırımcısı 890 TL üzerinde seyirler korunduğu sürece yükseliş potansiyeli devam edebilir. Buna karşın 940 TL yakınlarından yeni alım için temkinli olmakta fayda olabilir."

İslam Memiş piyasalar alev alacak diyerek duyurdu: O tarihte yer yerinden oynayacak İslam Memiş piyasalar alev alacak diyerek duyurdu: O tarihte yer... Haberi Görüntüle

HEDEF 1000 TL

Öte yandan analistler, Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle gram altının yakın zamanda 1000 TL psikolojik direnç seviyesini aşacağını düşünüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading