Yandex Metrica

Ünlü yazarın kâbus tahmini: 2008'deki krizi mumla arayacağız

Ünlü yazarın kâbus tahmini: 2008'deki krizi mumla arayacağız

Amerika'da milyonların takip ettiği 'finans gurusu' ekonomi kâhini Robert Kiyosaki, takipçilerini yaklaşmakta olan felaket konusunda uyardı: "Yetkililerin söylediği hiçbir şeye inanmayın. 2023, 2008'deki krizi bir hiçmiş gibi gösterecek."

Ekonomi

08.05.2024, 02:47

Ekonomiye ilişkin yorumları ilgiyle izlenen Amerikalı ünlü yazar Robert Kiyosaki, son yaptığı analizlerle tartışma yarattı.

Geçmişte yazmış olduğu pek çok tahmin gerçeğe dönüştüğünden ötürü milyonlarca kişi tarafından takip edilen 'finans gurusu' Kiyosaki, Amerika'daki banka iflaslarının süreceğini ve Washington yönetiminin söylediği hiçbir şeye inanmadığını dile getirdi. 

Kiyosaki çok yakında batacak ilk bankanın mortgage kredileriyle ünlü Loan Depot olacağını savundu. Sosyal medya hesabında bir dizi tahmin sıralayan Kiyosaki, "Çok daha fazla banka batmak üzere. Söylentiye göre mortgage devi Loan Depot da ip üzerinde sallanıyor. Bölgesel bankalar ve ipotek şirketleri sallantıda. Çok dikkatli olun. Joe Biden, FED Başkanı Powell veya Hazine Bakanı Yellen'in söylediği hiçbir şeye inanmıyorum" ifadelerini kullandı. 

Robert Kiyosaki

Kaliforniya merkezle Loan Depot'un 6 bin 100 kişiyi işten çıkardığını buna rağmen yarım milyar dolardan fazla kayıp yaşadığını kaydeden Kiyosaki, çökmekte olan Amerikan finans sisteminin yeni bir emlak kriziyle karşı karşıya olduğunu ve yeni sarsıntının 2008 yılını bile aratacağını yazdı. 

"2023, 2008'i bir hiçmiş gibi gösterecek. 2019'da San Francisco'daki ofis kuleleri aşırı değerlenmişti. 2023 yılında aynı binalar yüzde 70 oranında değer kaybetti. Şehirler ofis binalarıyla daha fazla ne yapabilir? Evsizlere ev yok" ifadelerini kullanan Robert Kiyosaki, yetkililere inanmak yerine Amerikalıları 'bağımsız düşünmeye' çağırdı. 

"Maddi varlıklara yatırım yapın" çağrısında bulunan Kiyosaki, yakında 'çöp' olacağını söylediği Amerikan Doları yerine altın ve gümüş gibi değerli madenlerin tercih edilmesini tavsiye ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading