Yandex Metrica

Ünlü ekonomistlerden bomba altın yorumu: Altının 2 hafta sonra göreceği fiyatı açıkladı! Yok böyle bir altın fiyatı

Ünlü ekonomistlerden bomba altın yorumu: Altının 2 hafta sonra göreceği fiyatı açıkladı! Yok böyle bir altın fiyatı

Altının hangi yönde seyredeceği çok merak ediliyor. Analistlerden altın rakamlarının yükselip yükselmeyeceğine ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi. İşte birçok vatandaşın merakla beklediği altın tahmini...

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

Hem vatandaşlar hem yatırımcılar altın fiyatlarının nasıl seyredeceğini merak ediyor. Altın alım satımı yapan yatırımcılar, altının hangi yönde seyredeceğine dair araştırmalar yapıyor. Analistler, 15 gün sonra için çarpıcı tahminlerde bulundu.

Analistler, altın fiyatlarının eylül ayında daha da dalgalı olacağını düşünüyor. Yani eylül ayında gram altın fiyatı daha önce beklenildiği gibi 1500 TL gibi rakamlara çıkmayacak. Gelecek ayın gram altın için önemli bir test ayı olacğı düşünülüyor. Gram altının bu ay içerisinde 1100 seviyeleriyle 1200 TL seviyeleri arasında gidip geleceği tahmin ediliyor.

"ALTININ GRAM FİYATI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUYOR"

Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten de altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Memiş, şöyle konuştu:

Dün akşam Fed’in FOMC tutanakları açıklandı. Fed’in Temmuz toplantısına ilişkin toplantı tutanaklarında Eylül’de 75 baz puan faiz artırımı yapıp yapmayacağının sinyali aranacak.

Kişisel beklentim Fed’in Eylül’de 50 baz puan faiz artırımı yapacağı yönünde.

Yeni haftanın dördüncü işlem gününde dolar/TL kuru, 18-14-18,18 lira aralığında kalmayı sürdürebilir. Aşağı yönlü trendin devam etmesini 17,65’e kadar gerileme ihtimalini yüksek görüyorum. Yükselişlerin kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum.

Altının gram fiyatı, dolar/TL kurundan destek alarak güçlü duruşunu koruyor. Gram altın yatırımcısı dolar/TL kurunu takip etmeli. Altının gram fiyatında ay sonuna kadar 1.012 lira seviyesinin test edilmesini bekliyorum.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading