Yandex Metrica

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan olay yaratan dolar, euro ve altın kuru açıklaması! 'Seçime gidilecek...'

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan olay yaratan dolar, euro ve altın kuru açıklaması! 'Seçime gidilecek...'

Atilla Yeşilada, erken seçim olasılığının artığını ifade ederek 'Eğer seçime gidilecekse kuru tutmak şart' dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:18

Yaptığı yanlış tahminlerle tanınan Ekonomist Atilla Yeşilada, iktidar açısından 2022 son baharında yapılacak seçimin 2023'te yapılacak bir seçime göre çok daha mantıklı olacağını belirtti. Türk lirasının gücü ve değerinin halkın gözünde ekonominin gücünü ölçmek için önemli bir araç olduğuna işaret eden Yeşilada, “Eğer seçime gidecekseniz kuru tutmak şart” dedi.

Kelepir arsa! Kiradan daha ucuza geliyor: Milli Emlak duyurdu Kelepir arsa! Kiradan daha ucuza geliyor: Milli Emlak duyurdu Haberi Görüntüle

'BASKILAMAK ÇOK ZOR'

Turizm gelirlerinin cari açık sorununu telafi etmesinin imkansız olduğunu söyleyen Yeşilada, “Önümüzdeki bir yılda 45 milyar dolar civarında cari açıktan bahsediyoruz. Önümüzdeki 12 ayda 160 milyar dolar tahmin edilen dış borcun bir kısmı da geri ödenecek. Net hata noksan kaleminden de para kaçabilir. Dolayısıyla böyle bir şoku baskılamak çok zor” dedi.

Yeşilada, şöyle devam etti: “EYT ve 3600 ek gösterge gibi sorunlar temmuzda çözülecek. Kamu çalışanlarına yine enflasyon üzerinde bir zam verilecek. Sözleşmeliler kadroya alınacak. Son olarak da üniversite öğrencilerine af gündeme gelebilir. Bu sorunları çözdükten sonra toplumda size duyulan takdir en fazla 3 ay sürer çünkü enflasyon yükselmeye devam ediyor. Devlet aklı karşılığını almak için 2-3 ay içinde seçime gitmek isteyecektir.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading