Yandex Metrica

Üç harflilerde değişen bir şey yok: Deprem bahanesiyle yine zam üstüne zam!

Döviz ve akaryakıt fiyatları sabit durumda olmasına rağmen ürünlere zam üstüne zam yapan zincir marketler, etiketleri güncellemek için deprem fırsatını kaçırmadı. İçeriden bir personelin gönderdiği mesaj yeni soygun girişiminin teyidi oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:27

Dolar/TL paritesi aylardır sabit kalmasına rağmen ürünlere zam üstüne zam yapan zincir marketler 'deprem' fırsatını da boş geçmedi. Bir süre önce 'etiketleri sabitledik' şeklinde iddialarla vatandaşın gönlünü almaya çalışan ancak daha bu mesajın mürekkebi kurumadan fiyatları 'güncelleyen' marketler, deprem felaketini fırsat bilerek yeni zam hamlesine girişti. 

Türkiye'nin en büyük zincir market gruplarından BİM'de çalıştığını söyleyen bir vatandaş, ürünlere yönelik yeni hamleyi içeriden ifşa etti. 'Leon' adlı çok takipçili Twitter kullanıcısına gönderdiği mesajda BİM çalışanı şunları yazdı:

"Selamünaleyküm admin kardeşim, hayırlı geceler. BİM bugün yine zam yağmuruna tuttu. Ben BİM çalışanıyım. İsmim senle benim aramda kalsın. Deterjan grubuna 10 lira birden zam geldi. Atıştırmalık grubu ve içecek grubuna da zam geldi. Önce halktaki kötü imajlarını kırmak için yardım yaptılar. Sonra bunu resim ve videolarla servis ettiler. Bugünse zamları yapıştırdılar. Lütfen paylaş ve ses getir. Allah rızası için... İsmim gizli kalsın. Şimdiden Allah razı olsun."

Zincir marketlerde zam haberlerine isyan eden vatandaşlar Ticaret Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ise büyük firmaların sektörde oluşturduğu tekelleşmeye dikkat çekerek devlete 'serbest piyasadan vazgeçme' çağrısında bulundu. Döviz ve akaryakıt fiyatlarında ciddi bir değişim olmamasına rağmen marketlerde halkın cebini yakan etiketlere kimin müdahale edeceği merak konusu. 

En düşük emekli maaşı ve yurt dışı çıkış harcı belli oldu! AK Partili isimden son dakika açıklaması En düşük emekli maaşı ve yurt dışı çıkış harcı belli... Haberi Görüntüle

HALK ÖFKESİNİ O MARKETLERDEN ÇIKARDI 

Depremin vurduğu şehirlerden Kahramanmaraş'ta zincir marketlere öfkeli durumdaki halkın felaket sonrası ilk hedefi BİM, ŞOK ve A101 olmuştu. Tarım Kredi, Migros ve mahalle bakkallarına karşı hiçbir şekilde eylemde bulunmayan halkın sözkonusu 3 marketin tüm şubelerini tahrip etmesi dikkat çekmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading