Yandex Metrica

Sitede Ara

Turnayı gözünden vuramayacaklar! Özgür Demirtaş duyurdu: Yıl sonu daha kötü olacak

Turnayı gözünden vuramayacaklar! Özgür Demirtaş duyurdu: Yıl sonu daha kötü olacak

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ülkenin ekonomik durumu ve enflasyon konusunda yeni bir açıklama yaptı. Uzman isim, "en kötüsü henüz gelmedi" diyerek bir uyarıda bulundu.

Ekonomi

26.05.2024, 11:37

Sosyal medyada sıkça ekonomiyle ilgili paylaşımlar yapan Özgür Demirtaş, kendi hesabından dikkat çekici bir paylaşım yaptı. Türkiye ekonomisinin mevcut durumuyla ilgili endişelerini dile getiren uzman, gelecekte vatandaşları bekleyen yüksek fiyat artışlarına vurgu yaptı.

Bakan Uraloğlu duyurdu! Uçak biletlerinde tavan fiyatlar belli oldu Bakan Uraloğlu duyurdu! Uçak biletlerinde tavan fiyatlar belli oldu Haberi Görüntüle

YIL SONU CİDDİ FİYAT ARTIŞI OLABİLİR

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Demirtaş, bu yıl sonuna doğru önemli bir fiyat artışı dalgasıyla karşılaşabileceğimizi belirtti. Paylaşımında, 

“Alım gücü feci derecede düştü. Dar gelirli can çekişiyor. Maalesef size iyi haber veremiyorum:

Sene sonuna kadar ÇOK daha kötüsü gerçekleşecek. Alım gücünüz iyice düşecek. Pahalılığa inanamayacaksınız.

Ben ülkemi 10 YIL önce uyardım. DEFALARCA uyardım. Hepsi gerçek oldu.” dedi.

Özgür Demirtaş kimdir

Özgür Demirtaş kimdir

Rekabet Kurulu'ndan Google'a rekor para cezası Rekabet Kurulu'ndan Google'a rekor para cezası Haberi Görüntüle

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR?

Özgür Demirtaş, Ankara'da 12 Ağustos 1975'te hayata gözlerini açtı. Kökenleri oldukça çeşitli olan Demirtaş'ın babası Şanlıurfa Siverekli ve Hadidi aşiretindendi, annesi ise bir tarafı Selanik göçmeni, diğer tarafı Afyon, Dinarlıydı.

İlkokulu Manisa'nın Salihli ilçesinde tamamlayan Demirtaş, ardından İzmir Atatürk Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı. Üniversite sınavlarında Türkiye genelinde ilk 50 öğrenci arasına girerek Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'ne girdi ve 1998 yılında mezun oldu.

Finans alanında doktora yapmak üzere Boston College'a giden Demirtaş, 2003 yılında çalışmalarını tamamlayarak 27 yaşında finans alanında doktora derecesi aldı. Aynı yıl Baruch College'da yardımcı doçent olarak göreve başladı ve Finans Bölümü'nde ve İşletme Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak seçildi.

2005 yılında tüm ana bilim dalları ve fakülteler arasında en iyi öğretim üyesi seçilerek "Üstün Öğretim Madalyası"na layık görüldü ve araştırmaları City University of New York tarafından altı yıl boyunca ödüllendirildi. 2007'de doçent unvanını alarak City University of New York'ta kalıcı bir akademik pozisyon elde etti.

Ayrıca NYU-Stern School of Business'ta da dersler verdi ve 2010 yılında öğretim alanında en iyi 20 profesör arasında gösterildi. Çalışmaları dünyanın önde gelen akademik dergilerinde yayımlandı ve 35'ten fazla akademik yayın yaptı.

2012 yılında ABD'deki görevinden ayrılarak Sabancı Üniversitesi'ne Finans Kürsüsü Başkanı olarak atandı. Sabancı Üniversitesi'nde yaptığı çalışmalarla Marie-Curie Avrupa Araştırma Fonu'nu kazandı ve Finans Mükemmeliyet Merkezi'nin Kurucu Başkanlığı'nı üstlendi.

Ayrıca Akbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye'nin ilk finansal okuryazarlık derneği FODER'in Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Demirtaş halen birçok büyük şirket ve holding için danışmanlık yapmakta, Türkiye, ABD ve Avrupa'da onursal konuşmacı olarak etkinliklere katılmakta ve birçok sektörde melek yatırımcı olarak faaliyet göstermektedir.

Neslihan Küçükoğlu Demirtaş ile evli olan Demirtaş'ın bir çocuğu bulunmaktadır. Ayrıca "Prof. Dr. Özgür Demirtaş" adında bir YouTube kanalı da mevcuttur.

Habere Tepki Ver

8

1

2

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading