Yandex Metrica

Türkiye'de dolar ne kadar olacak? İngiliz bankası Türkiye'nin dolar raporunu açıkladı!

Türkiye'de dolar ne kadar olacak? İngiliz bankası Türkiye'nin dolar raporunu açıkladı!

Son dönemlerde rekor seviyelere çıkan dolar kuru için İngiliz Bankası HSBC, dikkat çeken bir tahmin geldi. Peki dolar yükselecek mi, düşecek mi? 1 dolar kaç TL olacak?

Ekonomi

04.03.2024, 04:59

Ortadoğu'da artan gerilimle birlikte yükselişe geçen dolar kuru son dönemlerde rekor rakamlara yükseldi. Peki dolar fiyatları yükselişini sürdürecek mi? Konuya ilişkin İngiltere merkezli banka HSBC'den kritik bir tahmin geldi. 

HGS kullanıcıları için yeni düzenleme! İki yeni özellik artık E-Devlet'te HGS kullanıcıları için yeni düzenleme! İki yeni özellik artık E-Devlet'te Haberi Görüntüle

DOLAR NE KADAR OLACAK?

HSBC'nin "Gelişmekte Olan Piyasalar FX Yol Haritası" adlı raporunda, TL'nin durumuna dikkat çekilerek, 2024 sonu ve 2025'in ilk yarısı için dolar/TL tahminini ise 33 lira olarak açıkladı.

65 yaş aylığı, engelli ve evde bakım maaşı alanlara müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Ödemeler hesaplara yatıyor 65 yaş aylığı, engelli ve evde bakım maaşı alanlara müjde:... Haberi Görüntüle

"TL CAZİP HALE GELDİ"

Söz konusu raporun devamında Para politikasının önemli derecede geleneksel tarafa yaklaşmasıyla "carry trade" dinamiklerinin TL için destekleyici hale geldiği ifade edilirken, TCMB'nin tercihinin, TL'nin reel değer kazanmasından yana olduğu yönünde sinyal verdiği bildirildi. 

Öte yandan raporda sıkı para politikası koşullarının TL'yi desteklediği belirtilirken, "Sıkı para politikası koşulları, dolarizasyon riskini sınırlayarak TL'yi destekliyor. TL mevduat faizleri hem nominal hem de reel olarak daha cazip hale geldi" denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading