Yandex Metrica

Türkiye turizmde tarih yazıyor: İlk defa İspanya'nın önüne geçtik! Antalya'da Alman-Rus savaşı

Türkiye turizmde tarih yazıyor: İlk defa İspanya'nın önüne geçtik! Antalya'da Alman-Rus savaşı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, Avrupalı turistlerin Türkiye'ye olan ilgisinin arttığını belirterek Türkiye'nin Almanya'daki erken rezervasyonda ilk defa İspanya'nın önüne geçtiğini söyledi. Kavaloğlu, "Antalya'da bu yıl Alman turist sayısının 4 milyonu görmesini hedefliyoruz. Dolayısıyla bu sene Almanlar, Rusları geçebilir." dedi.

Ekonomi

18.03.2024, 08:02

Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, 2024 turizm sezonuna dair ilk rakamları değerlendirdi. Kavaloğlu, Avrupalı turistlerin Türkiye'ye ilgisinin arttığına işaret ederek "Almanların ilk defa Türkiye'ye ilgisinin bu kadar yoğun olması bizi çok mutlu etti. Erken rezervasyon satışlarında ilk defa Türkiye, İspanya'nın bile önünde çıktı. Antalya'ya 1,5 milyon Alman, erken rezervasyon yaptırdı. Almanya ve İngiltere, erken rezervasyonda çok hızlı şekilde gidiyor." dedi.

Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne... Haberi Görüntüle

"AVRUPA PAZARI ÖN PLANA ÇIKTI"

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın turizmi de etkilediğini belirten Kavaloğlu, savaş nedeniyle Rusya pazarındaki rezervasyonun yavaş ilerlediğini söyledi. Bu durumun Avrupa pazarını ön plana çıkardığını kaydeden Kavaloğlu, Antalya'nın Ruslar için önemli bir merkez olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: "Antalya'daki hedefimiz 17 milyon turisti geçmek. Antalya'da bu yıl ilk defa Alman turist sayısının 4 milyonu görmesini hedefliyoruz. Dolayısıyla bu sene Almanlar, Rusları geçebilir. Rusya-Ukrayna savaşının bitmesi halinde Rusya yine her zamanki gibi birinci sırada yer alır. Ukrayna üçüncü pazardı 1 milyon kişiyi geçen ama Ukrayna'yı neredeyse yüzde 80 oranında kaybettik pazar olarak. İngiltere geldi, İngiltere 2 yıl önce 1 milyon kişiyi geçen üçüncü pazarımız oldu. Polonya, dördüncü pazar."

Emeklilerin cebi para dolacak: Promosyon savaşları rakamı yukarı çekti: En yüksek promosyonu hangi banka veriyor! Emeklilerin cebi para dolacak: Promosyon savaşları rakamı yukarı çekti: En... Haberi Görüntüle

"REZERVASYON 12 AYA YAYILACAK"

Kavaloğlu, Polonya'dan gelen turist sayısındaki artışa dikkat çekerek bu ülkeden gelelerin sayısının ilk defa geçen sene 1 milyonu geçtiğini hatırlattı. Almanya, Avusturya, İsviçre ve Polonya dörtlüsünün iyi bir pazar konumuna geldiğine işaret eden Kavaloğlu, İskandinav ülkelerinin de eski rakamlarına ulaşabileceğini dile getirdi. Kavaloğlu, "Dolayısıyla iyi bir yıl geliyor diyebiliriz. Turizmciler olarak her zaman temkinli yaklaşıyoruz. Çünkü son beş yılda yaşadığımız üç büyük kriz var. Bu krizlerin hepsini dirayetli durarak atlatabildik. Dolayısıyla burada hem turizmi çeşitlendirmeye hem 12 aya yaymaya hem de mevsimsellik engelini ortadan kaldırarak, daha homojen rezervasyon almaya çalışıyoruz. Yani sadece temmuza, ağustosa yönelik rezervasyon değil, önce 7 aya, sonrasında 12 aya rezervasyon almaya çalışıyoruz." dedi. Kavaloğlu, sözlerini Çinli ve ABD'li turist artışını hatırlatarak tamamladı.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Loading