Yandex Metrica

Tüm emekliler alacak: Emeklilere 14.002 TL bayram ikramiyesi farkı müjdesi!

Tüm emekliler alacak: Emeklilere 14.002 TL bayram ikramiyesi farkı müjdesi!

Emeklilerin cebi 14.002 TL bayram ikramiyesi farkı müjdesiyle rahatlayacak. 4A SSK 4B BAĞKUR 4C Memur emeklisi tüm emekliler alacak .

Ekonomi

19.04.2024, 15:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kararda emekliler bekledikleri zam müjdesini alamamıştı. Ancak emekliye yönelik beklenen müjdeli haber meclisten geldi. TBMM'ye kanun teklifi verildi emekliye bayram ikramiyesi gelebilir. 

Türk ekonomisini zor duruma sokmak için toplanacaklar! İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: Tel Aviv yönetimi toplanıyor Türk ekonomisini zor duruma sokmak için toplanacaklar! İsrail devlet televizyonu... Haberi Görüntüle

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ

MADDE 1-31/5/2006 tarih ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun Ek 18. Maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: "Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyannca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık almak şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda, ilgili ayda geçerli olan net asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi ödenir."

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun Hükümlerini Cumhurbaşkam yürütür.

Fırsatçıların soluğu kesilecek: Fahiş fiyatlara işyeri kapatma cezası! Fırsatçıların soluğu kesilecek: Fahiş fiyatlara işyeri kapatma cezası! Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRET ZAMMI GELİYOR 

Samsun Milletvekili Murat Çan tarafından meclise verilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sosyal güvenlik mevzuatı uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara verilen bayram ikramiyesi tutarının net asgari ücret düzeyine çıkarılması için talepte bulundu. 

Nisan ayı faiz kararı ne oldu 2024? Bu ay faiz kaç baz puan artar? Nisan ayı faiz kararı ne oldu 2024? Bu ay faiz... Haberi Görüntüle

ONAYLANDIKTAN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK 

Söz konusu kanun tekilfi meclise sunuldu. Komisyonda onaylanması durumunda meclis gündemine gelecek olan kanun tekliifi burada da onaylanması durumunda yasalaşarak yürürlüğe girecek. Bu nedenle emeklilerin gözü mecliste olacak. Düzenlemenin TBMM'de kabul görmesi durumunda emeklilere ödenecek olan bayram ikramiyesi asgari ücret maaşı olan 17 bin 2 TL'ye yükselirken 3 bin TL olarak yatan Ramazan Bayramı ikramiyesi için 14 bin 2 liraya yükseltilecek.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading