Yandex Metrica

Tüm arabalarda olacak: Kara kutu zorunluluğu geliyor! 1 Temmuz'da başlıyor!

Tüm arabalarda olacak: Kara kutu zorunluluğu geliyor! 1 Temmuz'da başlıyor!

Avrupa ülkelerinde 2022 yılında devreye giren araçlara kara kutu zorunluluğu için Türkiye'de de uygulamaya alınacak.  Yapılan mevzuat değişikliği ile veri kayıt cihazı listeye eklenmiş ve otomobillere geliştirilmiş güvenlik sistemlerinin entegre edileceği belirtildi.

Ekonomi

24.04.2024, 09:30

1 Temmuz'da başlayacak olan söz konusu düzenleme kapsamında aracın hızı, yönü, frenleme kuvveti, kamera kayıtları ve sürücünün sürüş alışkanlıkları ile ilgili bilgileri saklayabilen bu sistemin fiyatları Avrupa'da bin 500 ila 2 bin 500 dolar arasında. Çalışması yapılan yönetmeliğin eski araçları kapsayıp kapsamayacağı ise henüz belli değil. 

Altına Çin etkisi! Rekor seviyelere çıkıyor: İşte güncel rakamlar Altına Çin etkisi! Rekor seviyelere çıkıyor: İşte güncel rakamlar Haberi Görüntüle

SIFIR ARAÇ FİYATLARINI YÜKSELTECEK 

Yüksek maliyeti nedeniyle söz konusu kara kutu zorunluluğunun bu araçları kapsayıp kapsamayacağı merak ediliyor. Konu hakkına henüz resmi açıklama yapılmazken yeni araçlara getirilen zorunluluk ile sıfır araç fiyatlarında da yükseliş yaşanabileceği ifade edildi.

Motorine bu gece dev indirim geliyor: 24 Nisan güncel akaryakıt fiyatları Motorine bu gece dev indirim geliyor: 24 Nisan güncel akaryakıt... Haberi Görüntüle

1 TEMMUZ'DA HAYATA GEÇİRİLECEK 

Söz konusu kara kutu olarak anılan kayıt cihazı zorunluluğu ile kaza anında hız, kamera kaydı, direksiyon açısı gibi tüm bilgiler kayıt altına alınacak. Tıpkı uçaklarda olduğu giib araçlardaki kara kutu kayıtlarından da olası kazalar inceleme altına alınacak. Bu kayıtlar sayesinde güvenlik güçlerinin soruşturmaları kolaylaştırılmış olacak. Bu cihazlar sayesinde otomobillerdeki verimlilikte arttırılmış olacak. Düzenleme yeni bir karar açıklanmadığı takdirde 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle Türkiye'de uygulama girmiş olacak.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading