Yandex Metrica

TORBA YASASINDAN EMEKLİYE MÜJDE ÇIKTI: Erken emeklilik ve prim indirim var! Bakın kimler faydalanabilecek?

TORBA YASASINDAN EMEKLİYE MÜJDE ÇIKTI: Erken emeklilik ve prim indirim var! Bakın kimler faydalanabilecek?

Torba yasasında emeklilere müjdeli haberler geldi. Yasadan emeklilik, maaş artışları, asgari ücret, ev kadınlarının emeklilik imkanı gibi birçok konular gündemde yerini aldı. Bu konu başlıklarına Meclis tatile girmeden ilerleme sağlanacağı ifade ediliyor.

Ekonomi

29.01.2024, 10:40

TORBA YASASINDAN EMEKLİYE MÜJDE ÇIKTI / 28. Dönem parlamentosunun gündeminde yer alan, alım gücünü artırmaya yönelik konu başlıkları konuşuluyor. TBMM Başkanı'nın seçilmesi ve komisyonların oluşmasının akabinde, Türk halkını mutlu edecek ve ekonomik açıdan rahatlatacak yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi için harekete geçilecek.

Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Haberi Görüntüle

Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Haberi Görüntüle

İŞTE YENİ DÜZENLEMELER

TBMM'nin yeni döneminde öncelikli gündem maddeleri arasında 100 bin taşeron işçinin kadroya alınması, memur maaşlarına refah payı eklenmesi, emekli aylıklarının artırılması, kiraların kontrol altına alınması, gençlere kredi imkanı sağlanması ve ev kadınlarının emeklilik imkanının düzenlenmesi bulunmaktadır.

TBMM, 100 bin taşeron işçinin işçi kadrosuna alınması konusunda düzenleme yapmak üzere çalışmalarını tamamlamıştır ve yakın zamanda bu konuyu görüşmek üzere gündemine alacaktır.

Memur maaşlarına refah payı eklenmesi için yapılan düzenlemeyle en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecektir. Bu düzenleme en kısa sürede TBMM Başkanlığı'na sunulacaktır.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkartılmasıyla ortaya çıkan hak kayıpları da en kısa sürede giderilecektir. Ücretlerde kademeli bir artış planlanmaktadır.

Kiralara getirilen sınırlamalar, hızla tamamlanan çalışmalar sonucunda yasal düzenlemeyle Meclis gündemine taşınacaktır. Bu düzenleme, daha önceki düzenlemelerde yaşanan aksaklıkları dikkate alacak ve uymayan ev sahiplerine daha sert yaptırımlar getirecektir.

Evlenen gençlere kredi imkanı sağlanmasıyla ilgili çalışmalar düzenlemeye dönüştürülecek ve Meclis gündemine taşınacaktır. Ayrıca ev kadınlarının emeklilik imkanı için de yasa çalışmaları yapılacaktır.

Seçim öncesi Meclis gündemine getirilen başörtüsü ve aileyle ilgili anayasa değişikliği için de çalışmalara başlanacaktır.

Ekonomiyle ilgili bazı düzenlemeler de yapılması beklenmektedir. Meclis, tatile girmeden önce bu alanda birkaç torba düzenlemenin gündeme gelmesini planlamaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading