Yandex Metrica

Toplu sözleşme imzalandı! İşçi maaşına yüzde 55 zam yapıldı! Üstelik 7.000 TL bayram yardımı ve 2.500 TL izin harçlığı verilecek!

Toplu sözleşme imzalandı! İşçi maaşına yüzde 55 zam yapıldı! Üstelik 7.000 TL bayram yardımı ve 2.500 TL izin harçlığı verilecek!

Asgari maaşlarına zam açıklaması kamuoyu tarafından merakla beklenirken Temmuz ayından itibaren geçerli olacak zamların Haziran ayında yapılacak toplantılarla belirlenecek.

Ekonomi

06.02.2024, 14:35

Asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı beklenirken işçi maaşlarında enflasyonun üzerinde artış yaşandı. Tek seferde yapılan zammın oranı ise %55 olarak duyuruldu. Çalışanlara verilecek yeni maaş sonrası en düşük ücret merak edildi. İşte işçi maaşlarına yapılan zammın detayları... 

Haziran ayına girilmesi ile birlikte çalışan ve emeklilerin gözü kulağı zamlara çevrildi. Türkiye genelinde çeşitli kurumlardan ve sendikalardan toplu iş sözleşmesiyle ilgili açıklamalar, Haziran ayının başlarında yoğun bir şekilde devam ediyor. Temmuz ayında milyonlarca çalışan ve emeklinin maaşlarına zam yapılacağı haberi, netlik kazanması için sayılı haftalar kala, sendikaların duyuruları yakından takip ediliyor.

JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para transferi gerçekleştiremedi! JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para... Haberi Görüntüle

İSDEMİR İŞÇİLERE YÜZDE 55 ZAMMI DUYURDU

Son olarak, Özçelik-İş Sendikası ile İSDEMİR arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı ve bu imzalamanın ardından maaş zammına ilişkin bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı. Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, imzalanan 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesiyle ilgili olarak Ramazan Bayramı Yardımının 3.000 TL, Kurban Bayramı Yardımının 7.000 TL ve izin harçlığının 2.500 TL olacağını açıkladı. Değirmenci, "Uzun bir süreç ve çalışmanın ardından, başarıyla imzaladığımız İSDEMİR toplu iş sözleşmemiz tüm taraflara hayırlı olsun. Sözleşme gereği, birinci altı aylık dönem için %55 oranında ücret artışıyla birlikte 7 TL zam sağlanmıştır. İkinci altı ayda enflasyon, üçüncü ve dördüncü altı aylarda ise enflasyon+2 oranında artışlar yapılacaktır. Ancak, 2., 3., 4. altı aylarda asgari ücrete yapılacak artış oranlarının, sözleşme oranlarımızı aşması durumunda, aradaki fark ücretlere ilave edilecektir" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading