Yandex Metrica

TOGG'la alay etmiş, TKP'ye üye olur, İstiklal'de gazete dağıtırım demişti: Cem Toker sözünü tutacak mı?

TOGG'la alay etmiş, TKP'ye üye olur, İstiklal'de gazete dağıtırım demişti: Cem Toker sözünü tutacak mı?

TOGG'un 29 Ekim 2022 tarihli açılışından bir gün önce, LDP eski genel başkanı Cem Toker'in 3 yıl önce yazdığı mesaj sosyal medyanın gündemine oturdu.

Ekonomi

05.03.2024, 15:19

Türkiye sonunda yerli ve milli otomobiline kavuşuyor. Mühendislerin sadece 129 günde tamamlayıp dönemin cumhurbaşkanına sunduğu, fakat bizzat yöneticiler eliyle akim bırakılan Devrim otomobili projesinden tam 61 yıl sonra millet nihayet, tüm hakları bu topraklara ait olan milli aracına kavuşuyor. 

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'na ait TOGG fabrikasının 29 Ekim'deki açılışı heyecanla bekleniyor. Burada yarından itibaren seri halde üretilecek araçlar ilk olarak yurtdışındaki temsilciliklere gönderilecek, ardından TOGG'u kamu kurumlarının kullanmaları sağlanacak. Tüm bunların ardından ise sıra, TOGG'u satın almak için aylar önce başvurusunu yapmış vatandaşlara gelecek. 

İslam Memiş'ten 'Trump' uyarısı: Bu hafta... İslam Memiş'ten 'Trump' uyarısı: Bu hafta... Haberi Görüntüle

CEM TOKER'İN O MESAJI GÜNDEMDE 

TOGG aynı zamanda, "Türkler otomobil üretebilir" cümlesiyle yarım asırdır alay eden kesime en somut cevap niteliğinde olacak. TOGG projesinin duyurulduğu günlerde milli otomobille alay etmeyi seçenlerden birinin mesajı, fabrika açılışından bir gün önce sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Liberal Demokrat Parti eski genel başkanı Cem Toker'in bundan yaklaşık 3 yıl önce yazdığı mesaj, ibret olsun diye binlerce kişi tarafından yeniden paylaşıldı. TOGG projesine inanmayan Cem Toker, 29 Aralık 2019 tarihinde sosyal medya hesabında şunu yazmıştı:

"Yerli oto denilen araç, 2022'de 'Türkiye'de' seri ve yerli üretimle yollarda olsun: Bu sözlerimi yer, buradan gelecek her türlü aşağılamayı, hakareti, alayı kabullenirim. Kendimizi ahmak yerine koydurmamızın da bir sınırı var arkadaş.

Ve bir arkadaşın yorumundan esinlenerek şeref sözü veriyorum:

O yerli, milli dedikleri araç 2022'de Türkiye'de seri üretimle yollarda görünsün, TKP'ye üye olup 'tek yol devrim' diye bağırıp, İstiklal'de gazete dağıtacağım. 

Şeref sözü..."

Peynir ekmek gibi araba satacaklar! Nissan'dan dev kampanya: İster 100 bin indirim ister 500 bin alım desteği Peynir ekmek gibi araba satacaklar! Nissan'dan dev kampanya: İster 100... Haberi Görüntüle

ŞEREF SÖZÜ'NÜ ANIMSIYOR MU?

İnsanlar şimdi Cem Toker'e hakaret etmekle onun sözünü tutup tutmayacağını beklemek arasında kararsız kalmış durumda. Hakaret ya da alay etmeden önce Toker'in yıllar önce verdiği sözü hatırlayıp hatırlamadığını öğrenmek isteyenler, bu kişinin sosyal medya hesabında daha dün şunu yazdığını görünce 'şeref sözü'ne ilişkin hayal kırıklığına uğradı:

"TOGG denilen israf, sanayi devrimini kaçırmış, sanayileşememiş ülkelerin 'biz de artık araba yapabiliyoruz' zannettikleri kompleksin ürünüdür. Bir zamanlar milletin parasıyla kurulmuş Aycell diye devletin GMS fiyasko şirketi vardı... O ne oldu?"

GSM'i tashihli yazan, Aycell şirketinin de Türk Telekom bünyesine dahil edildiğinden habersiz görünen Cem Toker, 27 Ekim tarihli mesajında, yıllar önceki şeref sözünü asla tutmayacağına ilişkin işaretler verdi. 
 


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading