Yandex Metrica

Ticaret Bakanı Bolat Slovakya Ekonomi Bakanı Sakova ile görüştü: Karşılıklı yatırım mesajı

Ticaret Bakanı Bolat Slovakya Ekonomi Bakanı Sakova ile görüştü: Karşılıklı yatırım mesajı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, resmi ziyaretini sürdürdüğü Slovakya'da Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Denisa Sakova ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından iki ülke arasında karşılıklı yatırım mesajı verildi.

Ekonomi

22.02.2024, 13:17

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, resmi ziyaretini sürdürdüğü Slovakya'da Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Denisa Sakova ile görüşme gerçekleştirdi.  Bakan Bolat sosyal medya hesabı X üzerinden Türkiye- Slovakya İş Forumu vesilesi ile iki ülke iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldiğini duyurdu.

Ticaret Bakanı Bolat, düzenlenen forumda iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin güçleneceğini vurguladı.

O ilimizde petrol sondajı başlıyor! Rüya gerçek oldu O ilimizde petrol sondajı başlıyor! Rüya gerçek oldu Haberi Görüntüle

TÜRKİYE- SLOVAKYA TİCARETTE EN YÜKSEK HACMİNE ULAŞTI

Bakan Bolat, ''İkili ticaret hacmimizi kısa vadede 3 milyar dolara, orta vadede ise 5 milyar dolara çıkarmayı hedef olarak belirledik. Yeşil dönüşüm, dijitalleşme ve mobilite, işbirliğimizi güçlendirebileceğimiz ana alanlar olarak öne çıkıyor. Forumda, Türkiye'nin dinamik ekonomisi, stratejik konumu ve güçlü ticaret ağıyla yatırımcılara cazip fırsatlar sunduğunu belirterek, Slovak şirketlerini, Türkiye'nin sunduğu yatırım imkanlarından faydalanmaya davet ettik'' ifadelerini kullandı.

Aylık kazancı 5 milyonu geçene Bakan Şimşek'ten mesaj: Sıkı takipteyiz! Aylık kazancı 5 milyonu geçene Bakan Şimşek'ten mesaj: Sıkı takipteyiz! Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE ARASINDA YENİ BİR SAYFA AÇILACAK

Bakan Bolat, Türkiye-Slovakya Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi (ETOK/JETCO) Kurucu Deklarasyonu'na imza atarak, iki ülke arasında yeni bir sayfa açıldığını ifade etti.

Bakan Bolat, ETOK Kurucu Deklorasyonu Toplantısı kapsamında Sakova ile görüştüklerini belirterek, ''JETCO, ekonomik ve ticari ilişkilerimizi stratejik bir ortaklığa dönüştürerek, her iki ülkeden iş dünyası topluluklarıyla omuz omuza çalışmamızı sağlayacak. İş Forumu kapsamında DEİK ile Slovakya Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Ajansı arasında İş Birliği Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasına şahitlik ettik'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading