Yandex Metrica

THY hem Körfez'i hem Avrupa'yı salladı! Beş büyükler İstanbul'u geçemedi

THY hem Körfez'i hem Avrupa'yı salladı! Beş büyükler İstanbul'u geçemedi

İstanbul Havalimanı, koronavirüs sonrası toparlanmada 100 yıllık rakiplerine fark atmayı başardı. İlk 7 ayda 34.2 milyon yolcu ağırlayan İstanbul Havalimanı’nda 2019’a göre kayıp yüzde 11.5’te kaldı. Bu kayıp Londra, Paris, Amsterdam ve Madrid havalimanlarında iki katına çıktı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:51

Türkiye'nin turizm cennetlerine ilgi havalimanı yolcu sayılarına yansıdı. Bu yılın 8 aylık döneminde Türkiye'nin önemli turizm merkezlerine ulaşım sağlayan İstanbul Havalimanı yaklaşık 41 milyon, Antalya Havalimanı 21 milyon, İzmir Adnan Menderes Havalimanı 6,5 milyon yolcu ağırladı. Ayrıca açılalı 4 sene olan İstanbul Havalimanı yüz yıllık rakiplerine şimdiden fark atmayı başardı.

Sabah gazetesine konuşan Avrupa Havalimanları Konseyi (ACI Europe) Genel Müdürü Olivier Jankovec, İstanbul Havalimanı'nda ocak-temmuz arasında yolcu sayısının 34.2 milyona çıktığını belirtti. Jankovec, "2019'a göre İstanbul Havalimanı'nda düşüş yüzde 11.5'te. Bu oran Londra, Paris, Amsterdam ve Madrid havalimanlarında neredeyse iki katı" şeklinde konuştu.

İki ülke resmen anlaştı: Orta Koridor güçlendirilecek: Asya ve Avrupa geçişlerine Türkiye'den iki kilit proje İki ülke resmen anlaştı: Orta Koridor güçlendirilecek: Asya ve Avrupa... Haberi Görüntüle

FRANKFURT İLK BEŞE GİREMEDİ

Jankovec'in verdiği bilgiye göre, Londra Heathrow Havalimanı'nda yolcu sayısı ocak-temmuzda 32.3 milyon oldu. 2019'a göre küçülme yüzde 30.4. Paris-Charles de Gaulle Havalimanı'na 30.8 milyon yolcu geldi. 2019'a göre hala yüzde 29.5 küçülme var. Amsterdam Schiphol Havalimanı'nı 28.9 milyon yolcu kullandı. Küçülme yüzde 29.8. Madrid Barajas Uluslararası Havalimanı'na da ocak-temmuzda 27 milyon yolcu geldi, 2019'a göre yolcu sayısında küçülme yüzde 23.2'i buldu. Frankfurt Havalimanı'nın ilk beşe dahi girememesi dikkat çekti.

Son dakika altın fiyatları! 13 Nisan gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu? 2024 güncel altın fiyatları Son dakika altın fiyatları! 13 Nisan gram altın ve çeyrek... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'NİN GELİŞME POTANSİYELİ VAR''

Pandemi öncesinde son 20 yılda Türkiye'de yolcu sayısının yüzde 165, Avrupa'da ise yüzde 65 arttığının altını çizen Jankovec, "Avrupa ile kıyaslandığında Türkiye'nin gelişme potansiyeli var. Nüfusa göre kişi başı uçuş sayısı oranı hala 2.2. Bu da büyümeye devam edeceğini gösteriyor. Türkiye'de bu oran iki katına çıkabilir" dedi.

Gram, çeyrek, yarım, tam altın bugün ne kadar, kaç TL 19 Nisan? İşte Kapalıçarşı altın alış satış rakamları güncel durumu... Gram, çeyrek, yarım, tam altın bugün ne kadar, kaç TL... Haberi Görüntüle

THY HEM KÖRFEZ'İ HEM AVRUPA'YI SALLADI

Avrupa, ABD ve Körfez'in bayrak taşıyıcısı havayollarını da kıyaslayan Jankovec, şu ifadeleri kullandı; "Koltuk sayısı olarak 2019 ile 2022 yıllarını karşılaştırdığımızda, Rynair ve Wizz gibi low coast (daha düşük fiyatlı) havayolları artıya geçmiş durumda. Easy Jet'te halen yüzde 5.2 düşüş var. Türk Hava Yolları (THY) ise artı yüzde 4.5. Lufthansa yüzde 16.6, International Consolidated Airlines yüzde 10.9, Airfrance KLM yüzde 9.4 düşüşte. Körfez'in havayolu şirketleri daha çok Asya'dan yolcu taşıdıkları için Qatar Airways, Etihad ve Emirates de yüzde 30.9 düşüş var" 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading