Yandex Metrica

THY çalışanlarının maaş zammı yüzde 20'ye yükseltildi

THY çalışanlarının maaş zammı yüzde 20'ye yükseltildi

THY ve Hava-İş arasındaki 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ne göre yüzde 16,4 (enflasyon + yüzde 1) seviyesinde yapılacak zam, yüzde 20 olarak uygulanacak.

Ekonomi

18.05.2024, 15:46

Türk Hava Yolları (THY) ile Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) arasında imzalanan 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi çerçevesinde 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla uygulanacak olan yüzde 16.40 ücret zammı, yapılan ek protokolle yüzde 20'ye çıkarıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, geçen yılı rekorlar ve başarılarla kapattıkların belirtti.

İntikam yemini! İsrail'in Yemen'e saldırısı ortalığı yangın yerine çevirdi: Saldırılar peş peşe geliyor İntikam yemini! İsrail'in Yemen'e saldırısı ortalığı yangın yerine çevirdi: Saldırılar... Haberi Görüntüle

"ÇALIŞANLARIMIZIN KOŞULLARINI HER FIRSATTA İYİLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

THY'nin bu yıl 90. yılını kutlayacağına işaret eden Bolat, "90. yılımıza büyük heyecanlar ve hedeflerle başladık. Uçuş sayılarımız hem hedeflerimizin haklılığını gösteriyor hem de Türk Hava Yolları ailesi olarak hepimizin azmini ve gayretini artırıyor. Tüm bu başarılara ise 90 yıllık tarihimizdeki her başarıda olduğu gibi siz değerli çalışma arkadaşlarımla birlikte imza attık. Birlikteliğimizin önemini her fırsatta vurguluyor, sizlerin koşullarını her fırsatta iyileştirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bolat, bu doğrultuda THY İnsan Kaynakları Başkanlığı'na gelen geri bildirimler ışığında  Hava-İş Sendikası ile uzun süredir yürüttükleri görüşmelerin başarıyla sonuçlandığını duyurdu.

Ek protokol kapsamında 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ne göre yüzde 16,4 (enflasyon + %1) seviyesinde yapılacak ücret artışı yüzde 20 olarak yapılacak. Ayrıca memur, uzman ve mühendis iş gruplarındaki unvanlar çeşitlendirilecek; memur, uzman ve mühendis şefleri için farklılaşan şeflik tazminatları eşitlendirilerek artırılacak.

Refakatçi ve saatlik mazeret izinleri tanımlanacak; iş, uçuş tazminatları kademeleri yeniden düzenlenecek ve tüm kademeler arası geçiş süreleri 2 yıl olarak güncellenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading