Yandex Metrica

Sitede Ara

Ters köşe yaptı! Kredi kartı borcunda tavan yapan il şaşırttı

Ters köşe yaptı! Kredi kartı borcunda tavan yapan il şaşırttı

Kredi kartı borçlarının en yüksek olduğu iller belirlendi ve sıralamada Konya ilk sırada yer aldı. Ayrıca, ihtiyaç kredisi borçlarında en fazla artışın yaşandığı iller de duyuruldu.

Ekonomi

26.05.2024, 11:39

Bireysel kredi kullanımının sınırlandırılması tartışmaları devam ederken, illerin kredi kartı borçlarına göre sıralandığı listede dikkat çekici detaylar ortaya çıktı. Konya, bireysel kredi kartı borçlarında en yüksek tutara sahip il olarak öne çıktı. Ayrıca, ihtiyaç kredisi borçlarında en hızlı artışın yaşandığı iller de kamuoyuna duyuruldu.

Gıda güvenliğinde yeni dönem! Bakan Yumaklı detayları tek tek anlattı Gıda güvenliğinde yeni dönem! Bakan Yumaklı detayları tek tek anlattı Haberi Görüntüle

KREDİ BORÇLARINA DAİR GÜNCEL VERİLER

BDDK'nın denetiminde bulunan Fintürk, son kredi borçlarına ilişkin güncel verileri duyurdu.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre; Mart 2024 itibarıyla, Aralık 2023'e kıyasla bireysel kredi kartı borçları ortalama yüzde 19.1 artarak 1.4 trilyon lira seviyesine yükseldi. Bu artış oranlarına bakıldığında, Konya'da yüzde 37.5, Bursa'da yüzde 25.1, Muğla'da yüzde 23.9, Antalya'da yüzde 22.8 ve Aksaray'da yüzde 22.6 gibi önemli artışlar kaydedildi.

Türk donanması İtalyan sondaj gemisini Doğu Akdeniz'de durdurdu! Cihat Yaycı şok operasyonu açıkladı Türk donanması İtalyan sondaj gemisini Doğu Akdeniz'de durdurdu! Cihat Yaycı... Haberi Görüntüle

EN AZ MALATYA

Bu artış, en fazla kredi kartı kullanımının olduğu İstanbul'da yüzde 20 olarak gerçekleşti. Kart borçlarının en az arttığı il ise yüzde 7.1'lik bir artışla Malatya oldu.

Togg müjdeyi verdi: Bayrama özel yüzde 50 İndirim: Tüm modellerde geçerli Togg müjdeyi verdi: Bayrama özel yüzde 50 İndirim: Tüm modellerde... Haberi Görüntüle

EK HESAP KULLLANIMI DA ARTTI

Son üç ayda ek hesap kullanımı da ortalama yüzde 25.8 artarak 215.2 milyar lira seviyesine yükseldi. Bu tür borçlarda en fazla artışın yaşandığı il yüzde 33.1 ile Antalya olarak kaydedildi. Antalya'yı yüzde 32.8'lik artışla Nevşehir, yüzde 31.8'lik artışla Elazığ, yüzde 31.6'lık artışla Muğla ve yüzde 30.7'lik artışla Çorum izledi. İstanbul'da ise bu tür borçlar yüzde 25.5 oranında yükselirken, en düşük artış yüzde 18.4 ile Hakkâri'de gerçekleşti.

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading