Yandex Metrica

Sitede Ara

Temmuz'da asgari ücrete zam var mı 2024? Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Temmuz'da asgari ücrete zam var mı 2024? Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Milyonlarca çalışan, Temmuz ayının gelmesini büyük bir heyecanla bekliyor. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan Temmuz zamlarının, asgari ücretliyi de etkileyip etkilemeyeceği konusu hala tartışma konusu olarak önemini koruyor. Peki, Temmuz'da asgari ücrete zam var mı 2024? Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Ekonomi

23.04.2024, 15:25

Ocak ayı itibarıyla asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş, %49'luk bir zamla maaşlarını almaya başladı. Böylece Ocak ayından itibaren asgari ücret net 17 bin 2 TL oldu. Memur ve emekli maaşlarında ise enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme zammı bekleniyor. Bu doğrultuda temmuz ayı içinde emekli ve memurlar, yılın ikinci zammını maaşlarında görecekler. Peki, Temmuz'da asgari ücrete zam var mı 2024? Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Eylül sonuna kadar 8 bin TL hesabınızda! İhtiyaç sahiplerine destek kredisi... Eylül sonuna kadar 8 bin TL hesabınızda! İhtiyaç sahiplerine destek... Haberi Görüntüle

TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE ZAM VAR MI 2024?

Enflasyondaki artış geçtiğimiz günlerde vatandaşların sırtını bükerken, asgari ücrete Temmuz ayına kadar bir zam yapılması konusu ertelendi. Bu sebeple, geçtiğimiz yıl memur ve emekli maaşlarına yapılan ara zamın, asgari ücrete de yansıtılması gündeme geldi. Son günlerde en çok tartışılan konulardan biri ise 2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı oldu. Merkez Bankası'nın 2023 yılı enflasyon hedefini tutturamadığını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e bildirmesi ve tek bir zam vurgusunun metinde yer alması, asgari ücrete ara zam olasılığını gündeme getirdi.

 

 

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading