Yandex Metrica

Temmuz ayında asgari ücrete zam mı yapılacak? Asgari ücret ikinci zamla kaç lira olacak?

Temmuz ayında asgari ücrete zam mı yapılacak? Asgari ücret ikinci zamla kaç lira olacak?

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı gelecek olan asgari ücret zammında. Asgari ücret zammında yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yılbaşından bu yana yükselen enflasyon sonrası vatandaş, 2022 yılında yapılan asgari ücretine ek olarak ikinci bir zam yapılması gündemde.

Ekonomi

23.01.2024, 19:20

Sene başında 4 bin 253 TL olan asgari ücret her ay yükselen ve dünyada etkisini gösteren yüksek enflasyon ülke içinde de kendini gösteriyor. Milyonlarca vatandaş, asgari ücrete zam olup olmayacağını araştırmaya başladı. Peki, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacak mı? Yapılacaksa bu zam oranı ne kadar? Detaylar haberimizde…

Asgari ücret zammı vatandaşın ilk gündem konusunu oluşturuyor. Sene başında asgari ücrete yüzde 50,5 oranında zam yapılmıştı. Ancak enflasyon, başlayan Rusya Ukrayna savaşı, ardından gıda ve enerji piyasasındaki sıkıntılar nedeniyle yükselişe geçiyor. Normal şartlarda senede bir kez asgari ücrete zam yapılırken bu yıl asgari ücrete bir ikinci zam daha gündeme geldi. Ekonomide yaşanan gelişmelere bağlı olarak memur ve emekli vatandaşlarda temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücreti ne kadar olacağını merak ediyor.

Tabeladaki fiyatlar her an değişebilir: İşte benzin, motorin ve LPG fiyatlarındaki son durum Tabeladaki fiyatlar her an değişebilir: İşte benzin, motorin ve LPG... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETTE ZAM GELECEK Mİ?

Mart ayında bir televizyon programda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ikinci kez asgari ücretin gündeme getirilebileceğini ifade ederek, "Asgari ücrete yılda iki defa zam getirilmesi konusunu Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu anki mevzuat gereği yılda bir defa yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Aklımızda var. Zamanı geldiğinde, bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız" ifadelerini kullanarak asgari zamma kapı aralamıştı.

Öte yandan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik ise MKYK sonrasında yaptığı açıklamada "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz aylarda temmuzda asgari ücrete ek zam yapılacak mı sorusunu "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir." şeklinde yanıtlamıştı.

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Maaşlara dev zam geldi 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde:... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET EN AZ 5500 TL OLACAK İDDİASI

Asgari ücret ve emeklilere gelecek zam oranıyla ilgili yeni iddia geldi. Karar Gazetesi'nden Mehmet Ali Verçin, bu temmuz ayında memur ve emeklilere en az yüzde 40 zam yapılacağını, asgari ücretin de en az 5 bin 500 TL'ye yükseltileceğini iddia etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading