Yandex Metrica

Teklifleri uygun bulmadı! TMSF lüks araçlar için yeniden ihaleye çıkacak!

Teklifleri uygun bulmadı! TMSF lüks araçlar için yeniden ihaleye çıkacak!

Ticaret Bakanlığı, 530 milyon TL değerinde 358 lüks aracın sahte faturalarla ithalatının tespit edilerek savcılığa sevk edildiğini açıklamıştı. TMSF lüks araçlar için yapılan ihalede, muhammen bedelin altındaki teklifleri kabul etmedi ve yeniden ihaleye çıkacağını duyurdu.   

Ekonomi

13.05.2024, 18:34

Paralel ithalat (grey market) yoluyla yapılan lüks araç ithalatlarında, piyasada haksız ticari avantaj elde etmek amacıyla gerçeğe aykırı belgeler ile gümrük vergileri kısmen veya tamamen ödenmeksizin işlem yapan firmalara yönelik Ticaret Bakanlığı'nca yürütülen inceleme ve soruşturmalar devam ediyor. 

3 çocuklu aileler için öyle bir paket hazırlandı ki! Ömür boyu emeklilik ve indirim fırtınası geliyor 3 çocuklu aileler için öyle bir paket hazırlandı ki! Ömür... Haberi Görüntüle

TAHMİN EDİLEN FİYATLARIN ALTINDAKİ TEKLİFLER ONAYLANMADI 

TMSF, geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığı lüks araçların olduğu ihalelerin, tahmin edilen fiyatın altındaki teklifleri onaylamadı. İlerleyen tarihlerde yeni bir ihale yapılacak.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Faslı filozof Abdurrahman'ı kabul etti Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Faslı filozof Abdurrahman'ı kabul etti Haberi Görüntüle

İKİNCİ KEZ İHALEYE ÇIKILACAK 

TMSF lüks araçlar için yapılan ihalede, muhammen bedelin altındaki teklifleri kabul etmedi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım olarak görevli bulunduğu Tasfiye Halinde Hedefevim Gayrimenkul Otomotiv ve Ticaret A.Ş.'ye ait otomobiller için ikinci kez ihaleye çıkacak.

Aralarında lüks araçların da bulunduğu otomobillerin satışı için düzenlenen ihalede, satış komisyonu muhammen bedelin altındaki teklifleri uygun bulmadı.

Faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatları! Gram altın, dolar kaç TL oldu? Faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatları! Gram altın, dolar... Haberi Görüntüle

358 LÜKS ARACA EL KOYMA TALEBİ

Ticaret Bakanlığı, söz konusu olaya karışan firma ve kişiler hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Bakanlık ayrıca bu araçlara el konulmasını talep etti.

Araba hayali kuranlar dikkat! Araç piyasasında dengeler değişti! O araçlara ÖTV indirimi geliyor! Araba hayali kuranlar dikkat! Araç piyasasında dengeler değişti! O araçlara... Haberi Görüntüle

TMSF ARABA ALMAK İSTEYENLERİ UYARMIŞTI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), düzenlediği lüks araç ihalesi sebebiyle kurum adı ve logosu kullanılarak vatandaşların kandırılmaya çalışıldığına yönelik ihbarlar üzerine açıklamada bulunmuştu. TMSF Kurumsal İletişim Müdürlüğü yaptığı açıklamada, kamuoyunda "çantacı, aracı, komisyoncu" gibi isimlerle tanımlanan şahıslara karşı dikkatli olunması gerektiğini, duyurusu yapılmadan, kimsenin çok düşük bedellere araç almasının mümkün olmadığını vurgulamıştı.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading