Yandex Metrica

Taptaze kulis bilgisi: Emekli ve asgari ücrete Temmuz ayında müjde var: Zam belli oldu

Taptaze kulis bilgisi: Emekli ve asgari ücrete Temmuz ayında müjde var: Zam belli oldu

16 milyon emekli bir o kadar da asgari ücretli çalışan gözünü, kulağını temmuz ayında yapılması beklenen ara zamma çevrildi. Emekli maaşlarına zam garanti. Peki ya asgari ücrete zam olacak mı? Ankara kulisleri milyonlarca vatandaşın kalbine umut filizleri dikti. 

Ekonomi

23.05.2024, 14:57

Zam ayına 2 ay kala asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zamlara ilişkin kulis bilgileri ve değerlendirmeler gündemi meşgul etmeyi sürdürüyor. Son olarak gazeteci Deniz Zeyrek, emekli maaşlarına %25 zam yapılacağını öngördüğünü belirtti. Asgari ücret konusunda ise hükümetin zamma sıcak bakmadığı ancak işverenlerin ara zam yapabileceği söyledi.

Petrol zengini ülkeden Türkiye'ye çağrı: Yeni anlaşma an meselesi! Petrol zengini ülkeden Türkiye'ye çağrı: Yeni anlaşma an meselesi! Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELECEK?

Temmuz ara zammına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeyrek, "Emekli maaşının yüzde 30 artacağını düşünüyorum ama bence yüzde 25 zam gelecek. Kök aylığı daha az olanlar 10 bin TL’nin çok az üstüne çıkabilir. Zamlar kök maaş üzerinden yapılır. Kök aylığı düşük olan emeklilerin yüksek beklentiye girmemeleri lazım. 8 bin TL kök aylıkları varsa yine 10.400 TL alabilirler." şeklinde konuştu.

Emekli maaşının 13 bin TL seviyelerine çıkması gerektiğini belirten Zeyrek, aksi takdirde kök ücretlerin düşüklüğü nedeniyle zam alan emeklilerin maaşlarının 10 bin TL’yi geçemeyeceğini söyledi.

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Maaşlara dev zam geldi 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde:... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE ZAM VAR MI?

Asgari ücret zammına ilişkin ise Zeyrek, işverenlerin çalışanların durumlarını göz önünde bulundurarak ara zam yapabileceğini belirtti. “Asgari ücret 25 bin TL bile olsa 1 Ocak 2025’e kadar para yine değer kaybedecek" diyerek sözlerine devam eden gazeteci, "İşletmeler çalışanlarına zam yaparken ürünlerine de zam yapacak bu da yine aynı şeylerin konuşulmasına neden olacak,” diyen Zeyrek, yüksek enflasyonun yarattığı sorunların devam edeceğini vurguladı" dedi.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading