Yandex Metrica

Talimat verildi! Bağ-Kur’lulara 5 yıl kazandıracak: 1 milyon Bağ-Kur’lu için erken emeklilik fırsatı!

Talimat verildi! Bağ-Kur’lulara 5 yıl kazandıracak:  1 milyon Bağ-Kur’lu için erken emeklilik fırsatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda 1 milyon Bağ-Kur’lu için erken emekli olabilecek. Bağ-Kur'luların 7200 prim günü ile emekli olabilecek. Esnaf için harekete geçen hükümet yeni düzenlemeyi Meclis’e sunacak. Düzenlemeyle, Bağ-Kur’luların prim gün sayısı SGK'lı çalışanlarla aynı kabul edilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 21:27

1 milyon Bağ-Kur’lunun erken emekliliğin önü açıldı. Yeni düzenleme için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi. Küçük esnaf için başlatılan Bağ-Kur prim indirimi çalışması önümüzdeki ay Meclis'e sunulacak. 

1 milyar dolarlık yatırım yapmışlardı! Çin devi BYD Manisa'ya geldi: Kelebek etkisi bekleniyor 1 milyar dolarlık yatırım yapmışlardı! Çin devi BYD Manisa'ya geldi:... Haberi Görüntüle

BAKAN IŞIKHAN DUYURMUŞTU 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konu ile ilgili açıklamasında, "Bu düzenleme yaklaşık 1 milyon Bağ-Kur'lumuzu kapsıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatını yerine getireceğiz" açıklamasında bulunmuştu. 

İŞKUR'dan dikkat çeken açıklama: İşte en fazla aranan meslek İŞKUR'dan dikkat çeken açıklama: İşte en fazla aranan meslek Haberi Görüntüle

5 YIL ÖNE ÇEKİLECEK 

Bağ-Kur primi düzenlemesi için hazırlıklar ekim ayında Meclis’e gelecek torba yasaya göre yapılıyor. Bağ-Kur'lu esnafa 5 yıl kazandıracak ve 1.800 gün daha az prim ödenmesini sağlayacak düzenlemede öncelik olarak kapsamın belirlenmesi öne çıkıyor. Faruk Erdem’in haberine göre, ilk etapta basit usulde çalışan 1 milyon küçük esnafın kapsama alınacağı belirtiliyor.

Kayıtdışı ekonomi ile mücadelede yeni dönem: Fiş vermeyene de almayana da ceza geliyor Kayıtdışı ekonomi ile mücadelede yeni dönem: Fiş vermeyene de almayana... Haberi Görüntüle

 ESNAF ERKEN EMEKLİ OLABİLECEK 

Kapsama girecek küçük esnafın tespitinde, 10 ve altı personel kriteri üzerinde duruluyor. Böylece kendi işini yapan ve basit usulde vergilendirilen, berber, bakkal, ayakkabı tamircisi, terzi, kuaför gibi esnaf erken emeklilik düzenlemesinden yararlanarak 5 yıl kazanmış olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading