Yandex Metrica

Taksilerde fiyatları şişiren uyanık şoförlere kötü haber! Resmen başlıyor: Resmi Gazete'de yayımlandı

Taksilerde fiyatları şişiren uyanık şoförlere kötü haber! Resmen başlıyor: Resmi Gazete'de yayımlandı

Taksimetrelerin tarife yükleme işlemlerine ilişkin yeni bir karar alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile sadece ilgili kurum/kuruluş tarafından belirlenen açılış ücreti, zaman tarifesi, mesafe tarifesi ile birim zaman ve birim mesafeyi ihtiva eden değerler yüklenecek ve bunun dışında başka işlem yapılamayacak. Ayrıca 1 Ocak'tan itibaren muayene süreci kamera ile kayıt altına alınacak ve bu kayıtlar en az bir yıl saklanacak.

Ekonomi

21.03.2024, 02:51

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan "Taksimetre Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, taksimetrelerin piyasaya arzından sonraki muayene işlemlerinin yaptırılmasından ve taksimetreye uygulanan damgaların muhafaza edilmesinden kullanıcı sorumlu olacak.

Bakan Şimşek: Merkez Bankası'nın swap stoku 144 milyon dolara geriledi Bakan Şimşek: Merkez Bankası'nın swap stoku 144 milyon dolara geriledi Haberi Görüntüle

GÜNCEL TARİFE DEĞERLERİNİN KULLANILMASI GEREKECEK

Taksimetrelerde ilgili kurum/kuruluş tarafından belirlenen güncel tarife değerlerinin kullanılması gerekecek. Taksimetrelerin, tamir ve/veya ayarları, tamir ve ayar servislerince yapılacak. Tarife yükleme işleminde sadece ilgili kurum/kuruluş tarafından belirlenen açılış ücreti, zaman tarifesi, mesafe tarifesi ile birim zaman ve birim mesafeyi ihtiva eden değerler yüklenecek ve bunun dışında başka işlem yapılamayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading