Yandex Metrica

Suudi Arabistan'dan Türkiye ile ilişkilerde kritik adım: Boykot süreci sona eriyor

Suudi Arabistan'dan Türkiye ile ilişkilerde kritik adım: Boykot süreci sona eriyor

Son dönemde Türkiye ile Suudi Arabistan arasında ilişkilerin olumlu seyretmesi ile, 2020'den bu yana devam eden boykot sürecinde de yeni gelişmeler yaşandı. Arabistan yönetiminin örtülü boykot kararının Ramazan Bayramı sonrasında bitirmesi bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:10

Suudi Arabistan'ın Türkiey'ye 2020 yılından bu yana uyguladığı örtülü boykot kararı sona eriyor. İki ülke arasında yaşanan pozitif seyir ekonoik alanda meyvelerini vermeye başlıyor.

Bitcoin'de hızlı yükseliş: Son 24 saatte yüzde 4,6 arttı Bitcoin'de hızlı yükseliş: Son 24 saatte yüzde 4,6 arttı Haberi Görüntüle

BOYKOT SONA ERİYOR

Suudi Arabistan yönetiminin Ramazan Bayramı'nın ardından boykot sürecini sonlandırması bekleniyor. İhracatçılar, bu gelişmenin ardından kısa sürede ticarette eski seviyeye ulaşılabileceğini öngörüyor.

Aracı olan herkes dikkat! Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı: Sakın o ücretleri ödemeyin! Aracı olan herkes dikkat! Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı: Sakın o... Haberi Görüntüle

MAYIS AYINDAN İTİBAREN SEFERLER BAŞLAYACAK

Pandeminin başladığı zamanlarda Avrupa'ya uçuşları durduran Saudi Airlines, normalleşmenin başlamasıyla Türkiye için aktif etmediği uçuşları Mayıs ayında açmaya hazırlanıyor. Özellikle hac turizmi nedeniyle mayıs ayının ilk gününden itibaren seferleirn başlaması öngörülüyor.

Emekli aylığı düzenlemesi Meclis'e geliyor! Zamlı ilk ödeme tarihi resmen belli oldu Emekli aylığı düzenlemesi Meclis'e geliyor! Zamlı ilk ödeme tarihi resmen... Haberi Görüntüle

'YENİ DÖNEMDE İLK ETAPTA HEDEF 250 MİLYON DOLAR'

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, sektör temsilcileri daha önce Suudi Arabistan’a en fazla 2,7 milyar dolara ulaşan ihracatın, 12 aylık periyotta 3 milyar doları yakalamasının mümkün olacağını dile getiriyorlar.

Suudi Arabistan’ın 2020’ye kadar sektörün en çok ihracat yaptığı ilk 5 ülke arasında yer aldığına işaret eden İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Adayı Kazım Taycı, “Boykotun kalkması ile ülke ihracatımız 3 milyar dolara çıkabilir. Kendi sektörümüzde Suudi Arabistan’a 2017 yılında 205 milyon dolar olan ihracatımız 2018’de 227, 2019’da 230, 2020’de 181, 2021’de ise 3 milyon dolar olmuştu. Yeni dönemde ilk etapta en az 250 milyon doları yakalarız. Çünkü bu dönemde fiyatlarımız da yükseldi” dedi.

Bakan Yumaklı müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara aktarılıyor Bakan Yumaklı müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara aktarılıyor Haberi Görüntüle

'İHARACATIN ESKİ SEVİYELERE DÖNECEĞİNE İNANIYORUZ'

Yakın zamanda Suudi Arabistan’ın ülkemize yönelik ticaretin önüne getirdiği engellerin kaldırılacak olmasının ihracatlarına pozitif yansıyacağını söyleyen İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Adil Pelister, “İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ve engellerin kalması ile birlikte tekrar ihracatımızın artarak eski seviyelerine döneceğine inanıyoruz” diye konuştu. Suudi Arabistan’a ihracatın yeniden açılmasının halı sektörü için müjdeli bir haber olduğunu vurgulayan İstanbul Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Hayri Diler, "Özellikle seccade ve kadife grubunda ihracata önemli katkı olacak. Çünkü bu ürün grubumuzun satışlarının büyük bölümü bu ülkeye yapılıyordu. Ambargodan önceki yüksek ihracat rakamlarımıza yeniden ulaşabileceğimizi umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading