Yandex Metrica

Sürücülerin dikkatine! E-Devlet'inizi kontrol edin! Kaza tutanaklarında yeni dönem başladı!

Sürücülerin dikkatine! E-Devlet'inizi kontrol edin! Kaza tutanaklarında yeni dönem başladı!

Trafikte seyir halinde giderken oluşan kazalardan sonra sürücüleri 'kaza tutanağı' tutuyorlardı. Artık yeni gelen düzenleme ile E-Devlet'ten kaza tutanağı hizmeti geliyor. Kaza sonrasında sürücüler, artık kağıt kaleme gerek duymadan cep telefonlarından E-Devlete girerek işlemlerini halledebilecek.

Ekonomi

23.05.2024, 13:42

Kaza tutanaklarında yeni dönem başladı. Artık sürücüler kaza yapıklarında kaza tutanaklarına geek duymadan cep telefonlarından E-Devlet sistemine giriş yaparak tutanak oluşturabilecek.

Atilla Yeşilada'dan ekonomistlere çarpıcı soru: Türk Lirası madem çok değerli o halde neden... Atilla Yeşilada'dan ekonomistlere çarpıcı soru: Türk Lirası madem çok değerli... Haberi Görüntüle

KAZA TUTANKALARI ARTIK E-DEVLET'TE  

Sürücülerin E-Devlet İOS ve Android platformları üzerinden mobil uygulamalarına girerek kaza tutanağı oluşturabilecek. SBM sistemine yansıyacak olan kaza tutanağı işleme alınarak süreç hızlanacak. 

Gram altında sert düşüş! İşte 26 Temmuz 2024 güncel altın fiyatları Gram altında sert düşüş! İşte 26 Temmuz 2024 güncel altın... Haberi Görüntüle

E-DEVLET'TEN KAZA TUTANAĞI NASIL TUTULUR?

Kaza sonrası tüm süreçler E-Devlet üzerinden takip edilebilecek. İki aracın kazası E-Devlet üzerinden sisteme girilebilecekken zincirleme kazalar için kağıt doldurulması gerektiği öğrenildi.

İki aracın kaza yapmasının ardından E-Devlete girilerek, arama kısmına 'Kaza Tutanağı' yazılıyor,

sonrasında yeni tutanak oluştur yada yeni tutanağa dahil ol seçeneklerinden birisi seçiliyor. 

Kaza yapılan konum bilgisi giriliyor,

Araçların bilgileri girilip, kaza senaryosu hazırlanıyor.

Kazanın fotoğrafları sisteme yükleniyor,

Trafik sigortası bilgileri yüklenerek Sigorta Bilgi Merkezi'ne gönderiliyor. 

Microsoft'un küresel krizinden etkilenmedi! Bitcoin rekor üstüne rekor kırdı! Microsoft'un küresel krizinden etkilenmedi! Bitcoin rekor üstüne rekor kırdı! Haberi Görüntüle

TAZMİNAT TALEP EDİLMELİ

Bazı trafik kazası olaylarında araçlarda kaza tutanağı bulunmaması nedeniyle bazı sorunlar yaşanıyor, ve işlemler uzun sürebiliyordu ancak bu gibi sorunlar ortadan kalkarak kişiler artık kolaylıkla kazalarını sisteme yükleyebilecek. 

Kaza sonrasında TRAMER sonucunda haklı çıldığı takdirde değer kaybı tazminatı talep edilmeli, trafik kazası şirketini arayarak, gerekli evrakların takibi yapılmalı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading