Yandex Metrica

Sürücülerin dikkatine! Bu cezayı ödememek için yapmanız gereken tek şey...

Sürücülerin dikkatine! Bu cezayı ödememek için yapmanız gereken tek şey...

İçişleri Bakanlığı'ndan araç sahiplerine duyuru. Trafik cezalarına daha az ücret ödemek istiyorsanız uygulamaız gereken bir kural ile kurtulmanın yolu basitleşti. 

Ekonomi

15.03.2024, 12:14

Türkiye'de milyonlarca sürücüyü sevindirecek haber İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlıkta yüksek cezalar ödememek için uygulanan yüklü miktarda cezalar sonrasında trafikteki sorunşarın önüne geçilemsini hedefliyor.

Ancak daha az trafik cezası ödemek isteyen araç sahipleri ise trafik cezalarını erkenden ödedikleri takdirde cezalarında indirim uygulanacağını ve büyük oranda fiyatın düşeceğini belirtti. 

Trafik cezalarının tebliğ edildikten 15 gün içerisinde ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekmekte. 

Eğer ki trafik cezasınızı 15 gün içerisinde ödemezseniz faizi her ay yüzde 5 oranında artıyor.

İŞKUR'dan dikkat çeken açıklama: İşte en fazla aranan meslek İŞKUR'dan dikkat çeken açıklama: İşte en fazla aranan meslek Haberi Görüntüle

TRAFİK CEZASI OLDUĞUNU NASIL ANLARIM?

Milyonlarca araç kullanıcılarından biriyseniz turkiye.gov.tr adresine girerek ''Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama'' butonuna tıklayarak cezanızı sorgulatabilirsiniz. Ayrıca  Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi ve PTT, anlaşmalı bankalar ve vergi daireleri, mobil bankacılıktan ödeme gerçekleştirebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading