Yandex Metrica

Sitede Ara

Sudan ucuz terimi tarih oldu: Damacana fiyatlarına rekor zam: Bir bardak suyun fiyatı...

Sudan ucuz terimi tarih oldu: Damacana fiyatlarına rekor zam: Bir bardak suyun fiyatı...

Son dönemlerde artan enflasyon su fiyatlarını da etkiledi. Sudan ucuz terimi adeta tarih oldu! 19 litrelik damacana suyun fiyatı 100 TL'yi aşarken, bir bardak suyun maliyeti 1 TL'yi geçti.

Ekonomi

27.05.2024, 10:06

Fahiş rakamlara yükselen su fiyatları dar gelirli aileleri etkilemeye başladı. Aylık ortalama 5 damacana su tüketen bir ailenin sadece su için ödediği para 500 TL'ye çıktı. 19 litrelik bir damacanadan ortalama 95 bardak su çıktığı düşünüldüğünde bir bardak suyun fiyatı 1 TL'yi aşmış oldu.

Su fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşabey Kalebaşı, maliyet artışının fiyatlara yansıdığını söyledi. Kalebaşı ayrıca, artan enerji, hammadde ve işçilik maliyetlerinin yanı sıra lojistlik giderlerinin de fiyat artışında etkili olduğunu ifade etti.

Kimse bunu beklemiyordu! Ayvalık'ta alkole ödenen tutar dudak uçuklattı Kimse bunu beklemiyordu! Ayvalık'ta alkole ödenen tutar dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

SU FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Öte yandan konuya ilişkin bir açıklamada Su politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız'dan geldi. Yıldız, suyun bir canlı hakkı olduğunu ve ücretsiz olarak sunulması gerektiğini belirterek, suyun ticari bir meta olmaması gerektiğini ve yerel yönetimlerin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Sözlerine devam eden Yıldız, eşmelerden akan suyun içme suyu olarak kullanılmasının artırılarak tüketicilerin ambalajlı suyun sürekli artan ekonomik baskısından kurtarılması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

19 Litrelik damaca su fiyatları şöyle:

Buzdağı: 130 TL

Abant: 105 TL

Hayat: 105 TL

Sırma: 105 TL

Erikli: 100 TL

Saka: 95 TL

Kayın: 90 TL

Akdağ: 85 TL

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading