Yandex Metrica

Starbucks'tan çalışanlarına görülmemiş davranış! Hem yoğun çalıştırıyorlar hem de haklarını vermiyorlar

Starbucks'tan çalışanlarına görülmemiş davranış! Hem yoğun çalıştırıyorlar hem de haklarını vermiyorlar

Dünyanın en ünlü kahve zinciri Starbucks'un çalışanlarına devletin belirlediği 118,80 lira yemek parası ödemesi yapmak yerine sadece 77 lira ödeme yaptığı iddia edildi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:16

Geçtiğimiz günlerde, kahve fiyatlarına devasa zam yapmasıyla gündeme gelen ve fahiş artışlar sebebiyle büyük tepki çeken ünlü kahve zinciri Starbucks, yeni bir iddia ile gündemde. 

Twitter üzerinden örgütlenerek, personellerin zor çalışma koşullarını duyurmaya çalışan 'Starbucks Çalışanları' isimli sayfa, bir personelin mesajını alıntılayarak kahve zincirinin 77 TL yemek parası ödediğini belirtti. 

Twitter Çalışanları isimli platform, söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Starbucks işçisine reva görülen yemek parasına buyurun bakın. Yasal olan günlük 110 lira iken bizim patronlar herhalde bu parayla taş yiyeceğimizi düşündü ki bize 77 lirayı reva gördü. 

Bütün gün ayakta canımız çıkıyor bu eziyettir, ayıptır."

Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını kaybetti Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını... Haberi Görüntüle

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA YOK

Söz konusu sayfanın iddiasına Starbucks şirketinden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kahve zincirinde son zamlarla birlikte küçük boy filtre kahve 32 liraya yükseldi. Orta boy filtre kahve fiyatı 39 liraya, büyük boy ise 44 liraya çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading