Yandex Metrica

Sosyal medyada yeni dönem! Yüzde 15 vergi alınacak

Sosyal medyada yeni dönem! Yüzde 15 vergi alınacak

Sosyal medyada yeni bir dönem başlıyor. Bundan böyle geliri 650 bin lirayı aşanlar beyanname verecek, kazançlarından yüzde 15 vergi alınacak.

Ekonomi

11.02.2024, 23:00

Sosyal medyada para kazanmak artık kolay değil! Dünyanın en büyük video platformu olan YouTube başta olmak üzere sosyal medya üzerinden gelir elde edenler için yeni bir döneme giriliyor.

Sabah gazetesinin aktardığı habere göre; sosyal medyada gelir elde edenlere yönelik yeni vergi uygulamasını içeren 64 maddelik yasa teklifi geçtiğimiz günlerde Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklife göre, sosyal içerik üreticiliği ile mobil cihazlar için uygulama geliştiriciliğinde kazanç istisnası getiriliyor.

Türkiye'de haziranda kaç konut satıldı? Geçen yılın aynı ayına göre azalış var Türkiye'de haziranda kaç konut satıldı? Geçen yılın aynı ayına göre... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE KURULU BAKA HESABI AÇACAK

İnternet ortamındaki sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden elde edilen kazançlar, gelir vergisinden istisna tutulacak. Bu istisnadan yararlanmak için Türkiye'de kurulu bankalarda bir hesap açılması ve bu faaliyetlere ilişkin tüm hasılatın bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi gerekecek.

Dev proje yükseliyor: Ülke ekonomisine 345 milyon liralık katkı sağlayacak Dev proje yükseliyor: Ülke ekonomisine 345 milyon liralık katkı sağlayacak Haberi Görüntüle

YÜZDE 15 VERGİ ALINACAK

Bankalar, bu hesaplara aktarılan hasılat üzerinden, aktarım tarihi itibarıyla yüzde 15 oranında gelir vergisi kesintisi yapmak ve beyan edip ödemekle yükümlü olacak. Youtuber'ların kira, faiz gibi başka faaliyetlerinden kaynaklanan kazanç ya da iratlarının bulunması, yüzde 15 stopaj kesintisine tabi olmalarına engel teşkil etmeyecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading