Yandex Metrica

Son sözünü söyledi! Altını olanlar dikkat: Uçuş başlıyor

Son sözünü söyledi! Altını olanlar dikkat: Uçuş başlıyor

Ekonomi yorumcusu Tunç Şatıroğlu, altın ve diğer madenlerde bir süre daha düşüşün olacağını söyleyerek daha sonra kalıcı bir yükseliş dönemine girileceğini açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:10

Finansal piyasalar hakkındaki yorumlarıyla adından sıklıkla söz ettiren ekonomi yorumcusu Tunç Şatıroğlu, altın ve diğer kıymetli metallerin fiyat hedeflerine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Tunç Şatıroğlu, son zamanlardaki düşüşün geçici olduğuna işaret ederek altın ve dolarda kalıcı yükselişin başlayacağını iddia etti. 

Şatıroğlu, ekonomi verilerine ilişkin şunları söyledi:

"Uzun zamandır Amerika 10 yıllıklarında düşüş beklediğimi söylüyordum. Ancak faizler giderek artıyor. Çünkü FED başkanları sürekli "faizleri artıracağız" diye konuşuyorlar. Ve faizler giderek artıyor. Ancak faizlerde düşüş beklememin böyle bir nedeni var; belli bir seviyeye geldikten sonra artık o birçok yatırımcı için cazip bir seviye geliyor bazı arkadaşlara cazip kelimesi acayip kaçıyor. Bunun nesi cazip diyeceksiniz? Birçok fon için cazip. Ben düşüş bekliyorum. Fed agresif bir faiz artırmaz.

Emeklilere 1 Temmuz'da enflasyonun iki katı zam: Maaşları diğer ülkeleri kıskandırdı Emeklilere 1 Temmuz'da enflasyonun iki katı zam: Maaşları diğer ülkeleri... Haberi Görüntüle

'BİR SÜRÜ UYUMSUZLUKLAR VAR'

Yaptırımlardan dolayı ekonomiler zarar görüyor. Şu an alış geldiğini görüyoruz. Ama bu henüz yeterli değil sadece ekstrem bir durumun düzelmesidir. Bir sürü uyumsuzluklar var. Bizim için önemli olan 2,66 dediğimiz seviyeye kadar gelmesi. Düşüşün piyasalarda devam edip etmemesi. 2,60 gelirse güvenirim. Bir düşüş trendine girmiş diyebiliriz. Bugünkü hareket cesaret verici oluyor.

Ekonomide dengeli büyüme meyvesini verdi: Küresel ihracatta tarihi zirve! Ekonomide dengeli büyüme meyvesini verdi: Küresel ihracatta tarihi zirve! Haberi Görüntüle

'ALTINDA KALICI YÜKSELİŞ BAŞLAYABİLİR'

Değerli metallerde düşüş vardı. Artık o satışlar durdu. Kalıcı yükseliş olabilir. Piyasa daha şahin olmaması borsalar için pozitif bir gelişme bu olumsuzluk değil. Bu reality başlangıcı

Amerikan 10 yıllıklarında düşüş görmemiz gerekiyordu. Altında Amerikan 10 yıllıklarda bir düşüş görmedikten sonra bu yükselişler kalıcı olmuyor. İşte oradan bir yükseliş geldi.

Şimdi tekrardan 1938 kadar gelmiş. Amerikan 10 yıllıklarda düşüş gelmeye başlayınca altın toparlamaya başlıyor. Altın yavaş yavaş yönünü yukarı çevirmeye başladı. Amerikan 10 yıllıklardaki geri çekilme şu an düşüşü durdurdu. Ve altın tekrar yükselişe geçecek. Değerli metallerin altın önderliğinde çıkmasını bekliyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading