Yandex Metrica

Son dakika: Zamlar resmen uygulandı! Asgari ücretin altına hiçbir cep telefonu kalmadı! İşte güncel fiyatlar

Son dakika: Zamlar resmen uygulandı! Asgari ücretin altına hiçbir cep telefonu kalmadı! İşte güncel fiyatlar

Cep telefonu fiyatlarını artıran gümrük düzenlemesi bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda gümrük birim kıymeti 200 dolardan 350 dolara yükseldi. Bu artışla birlikte 7 bin 500 TL'ye satılan bir telefonun fiyatı 10 bin TL'ye çıktı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

Kur ve ithalat sorunları sebebiyle artan telefon fiyatları birim gümrük kıymetinin 350 dolara çıkmasıyla birlikte yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıya kaldı. Son kararla birlikte telefon modellerine ortalama yüzde 20 oranında zam geldi.

Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen gözetim uygulamasından en çok etkilenen cihazlardan biri cep telefonları oldu. Uygulama bugünden itibaren geçerli olacak.

Lila Kağıt halka arz ne zaman 2024? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Lila Kağıt halka arz ne zaman 2024? Lila Kağıt katılım... Haberi Görüntüle

ESKİ FİYATLARINA GÖRE TELEFON ZAMLARI

Söz konusu düzenleme ile birlikte ithal edilen ve vergisiz ham fiyatı 3 bin 800 TL seviyesinde olan bir cep telefonunun fiyatı, zamlarla birlikte en az 2 bin 500 TL artacak ve yeni fiyatı 6 bin 300 TL olacak. Şu an 7 bin 500 TL'ye satılan bir cep telefonunun fiyatı ise düzenlemenin ardından yaklaşık olarak 10 bin 500 TL'ye çıkacak.

Dizel araç sahiplerine müjdeli haber: Motorine indirim geldi! Dizel araç sahiplerine müjdeli haber: Motorine indirim geldi! Haberi Görüntüle

CEP TELEFONU VERGİLERİ

Yurt dışından Türkiye’ye gelen akıllı telefonlardan yüzde 1 Kültür Bakanlığı payı, yüzde 10 TRT Bandrol ücreti kesiliyor. Daha sonra vergili fiyatlara yüzde 50 ÖTV ekleniyor. Oluşan rakamın üzerinden de yüzde oranın 18 KDV alınarak telefonun fiyatı en az ikiye katlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading